CTR Ukrainian

 

7 жовтня працівники з усього світу візьмуть участь в акціях з нагоди 11-го Всесвітнього дня дій за гідну працю.

 

Цьогорічна тема «Змінити правила» підкреслює глибоко вкорінену несправедливість світової економічної системи, а також скорочення демократичного простору та погіршення ситуації з дотриманням трудових прав у багатьох країнах, що відображено у Глобальному індексі прав МКП.

«Існуючі правила працюють проти робітників, і саме тому ми спостерігаємо безпрецедентні руйнівні рівні економічної нерівності та незахищеності, в той час як невелика кількість глобальних конгломератів, таких як «Амазон», спрямовує величезні багатства в кишені жменьки багатіїв. У світі достатньо багатства для вирішення викликів сьогодення – забезпечення гідної праці для всіх, універсального соціального захисту, боротьби зі зміною клімату та інших речей, які необхідно зробити, щоб люди могли жити в гідності та гармонії з планетою. Але щоб цього досягти потрібно змінити правила. А для цього необхідно нарощувати вплив працівників. Всесвітній день гідної праці є важливою віхою на шляху до Всесвітнього конгресу МКП, який відбудеться у Копенгагені в грудні цього року, на якому ми завершимо роботу над амбіційною та всеохоплюючою профспілковою програмою змін та економічного відновлення», - заявила генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

«Всесвітній день дій за гідну працю розпочали відзначати у 2008 році. З того часу десятки мільйонів людей взяли участь у заходах у більш ніж 100 країнах, щоб відзначити досягнення профспілок, віддати належне тим, хто так багато пожертвував на передньому краї боротьби за демократичні права та свободи, та сприяти соціально-економічному прогресу, вигоди від якого отримують усі, а не тільки привілейована еліта. У цьому році профспілки та інші прогресивні рухи знову проведуть акції з нагоди 7 жовтня, щоб продемонструвати рішучість наших намірів відновити демократичний простір та переглянути правила світової економіки, організовуючи працівників, проводячи кампанії та пропагуючи побудову кращого світу».

З огляду на те, що 7 жовтня Бразилії пройдуть президентські вибори, профспілки будуть посилювати тиск з метою звільнення колишнього президента Лули з в'язниці. Лулу безпідставно засудили до 12-річного тюремного ув'язнення, і відсторонили від участі у виборах, хоча він був найбільш популярним кандидатом.

Щоб отримати додаткову інформацію про Всесвітній день дій за гідну працю, а також логотипи, інфографіку та зразки повідомлень для соціальних мереж, звертайтесь до Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Департамент міжнародних зв'язків

ФПУ