DSC04821 03

 

Голова ФПУ Юрій Кулик закликав представників 185 країн-членів Міжнародної організації праці гідно зустріти в наступному році її столітній ювілей, підтвердити, що вона як і раніше залишається відданою своїй головній меті - забезпеченню соціальної справедливості.

13 червня Голова ФПУ Юрій Кулик виступив на сесійному засіданні Міжнародної конференції праці, в якій бере участь майже 5 тисяч представників урядів і організацій роботодавців та працівників з 185 держав-членів МОП.

Він заявив, що геоекономічні виклики сьогодення вимагають від України прийняття рішучих заходів практично у всіх сферах життєдіяльності. Модель розвитку, що будувалася протягом двох з гаком десятиліть на дешевій праці, вичерпала себе.

У зв’язку з цим він підкреслив, що ФПУ підтримала Державну програму активізації розвитку економіки України на 2013 - 2014 роки, яка має стати відповіддю на виклики, що стоять перед нашою країною.

Не можна не рахуватися і з тим, заявив Юрій Кулик, що сьогодні на нашому ринку, за оцінками експертів, тільки 54% продукції виготовляється вітчизняними підприємствами, решта - 46% - це імпорт. Тому виправляти ситуацію необхідно негайно, адже мова йде про можливу втрату стратегічних секторів економіки і відповідно мільйонів робочих місць.

Юрій Кулик детально зупинився на питаннях забезпечення соціальними партнерами продуктивної зайнятості в Україні, без чого неможливо подолання бідності.

Виступ Голови ФПУ став складовою частиною обговорення делегатами Конференції проблем соціального захисту в старіючому світі, питань сталого розвитку, гідної праці і створення «зелених» робочих місць.

Напередодні відбулася зустріч Голови ФПУ з директором Бюро з питань діяльності   трудящих МБП Деном Кунніа. Юрій Кулик порушив низку питань, на які звертав увагу під час зустрічі в Осло, зокрема, щодо дотримання конвенцій МОП, доцільності прийняття нового Трудового кодексу, консолідації зусиль усіх соціальних партнерів з метою якнайшвидшого погашення заборгованості із заробітної плати в Україні тощо.

Голова ФПУ також зустрівся з Генеральним секретарем Загальної конфедерації профспілок Володимиром Щербаковим, керівниками низки національних профцентрів.

 

     Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ