Брифінг для ЗМІ: перше слухання у справі про майбутнє соціального діалогу

0d003bdf

23 травня Європейська федерація профспілок працівників громадського обслуговування (ЕФПОО) постане перед Генеральним судом Європейського союзу з позовом на Єврокомісію за порушення законодавства про соціальний діалог (стаття 155.2 ДФЕС).

Європейська профспілкова організація вперше судиться з Єврокомісією у справі, яка стосується соціальної політики.

ЕФПОО подала в суд на Єврокомісію 15 травня 2018 року. Рік по тому вона вперше бере участь в судовому засіданні.

ЕФПОО вимагає скасувати безпрецедентне рішення, прийняте Єврокомісією. Єврокомісія відмовилася представити Єврораді пропозиції по реалізації угоди соціальних партнерів центральних органів влади про право на інформування і консультації (https://www.epsu.org/article/information-and-consultation-rights).

Рішення суду очікується до кінця року.

Відмова Єврокомісії висунути пропозиції є неприйнятною перешкодою для соціального діалогу і прямо суперечить Європейській «опорі» соціальних прав, прийнятої в листопаді 2017 року і узгодженої з Єврокомісією.

ЕФПОО оскаржує це рішення.

На цьому тижні Європейська конфедерація профспілок прийняла надзвичайну резолюцію на підтримку своїх вимог.

23 травня о 8 годині ранку делегація ЕФПОО збереться біля будівлі Суду Європейського союзу.

О 13.30 після засідання буде проведена прес-конференція за участю Генерального секретаря ЕФПОО Яна Віллема Гаудріана.

Місце: Суд Європейського союзу, бульв. Конрада Аденауера, 45,1115 Люксембург, Люксембург.

Дата і час: 23 травня 2019 року в 13.30.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Пабло Санчесу Сентелласу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +32 (0) 47 462-66-33.

Департамент міжнародних

зв’язків апарату ФПУ