ETUC Congress 2019 group

 

23 травня, в день початку виборів до Європарламенту (голосування проводиться у Нідерландах і Великобританії), профспілки нагадують усім громадянам, що вони повинні прийти на виборчі дільниці, і проголосувати за кандидатів і партії, які будуть працювати заради більш справедливої Європи, демократії та соціальної справедливості.

 

Свій заклик профспілкові лідери проголосили на 14-му Конгресі Європейської конфедерації профспілок, що проходить у Відні і зібрав близько 1000 профспілкових діячів з усіх країн Європейського Союзу, Європейського економічного простору та країн-кандидатів в ЄС. У роботі Конгресу бере участь віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. 

ЄКП розмістить у соціальних мережах десятки фото- і відеоматеріалів, на яких профспілковці різними мовами закликають проголосувати за демократію і соціальну справедливість, а також групову фотографію усіх учасників Конгресу під банером «Голосуй» на п'яти мовах, що символічно закликають до високої явки.

Генеральний секретар ЄКП Лука Вісентіні заявив: «Сьогоднішні європейські вибори надзвичайно важливі для європейських трудящих. Підіть на дільниці і проголосуйте за тих кандидатів, які беруть на себе зобов'язання боротися за більшу демократію в Європі, за соціальну справедливість, за кращі умови праці, вищі зарплати, справедливу мобільність і відсутність соціального демпінгу. Зробимо голос європейських робітників на цих виборах гучним, щоб його почули усі політики».

У коротких відеороликах проголосувати на європейських виборах за рівність, кращі робочі місця і соціальні права закликають лідери національних профспілок, зокрема Райнер Хофманн (DGB, Німеччина), Лоран Берге (CFDT, Франція), Мауріціо Ландіні (CGIL, Італія), Унаї Сордо (CCOO, Іспанія), Пепе Альварез (UGT, Іспанія), Йоакін Перез Да Сільва (USO, Іспанія), Міранда Уленс (FGTB, Бельгія), Марія-Хелена Ска (CSC, Бельгія), Олівє Валентін (CGSLB, Бельгія), Джозеф Стредула (CMKOS, Чехія), Ева Нордмарк (TCO, Швеція), Горан Арріус (SACO, Швеція), Ласло Кордас, (MASZSZ, Угорщина), Вольфганг Каціян (OGB, Австрія), Інга Ружіньєне (LPSK, Литва), Андреас Мацас (SEK, Кіпр).

Коментарі керівників національних профспілок див. тут: https://www.youtube.com/user/etucces/videos

Програму ЄКП до виборів див. тут:

https://www.etuc.org/en/publication/etuc-programme-eu-elections-2019

ЄКП в твіттері: https://twitter.com/etuc_ces, Facebook https://www.facebook.com/ETUCCES і Instagram https://www.instagram.com/etucces/

 

Департамент міжнародних

зв’язків апарату ФПУ