Изображение 1529 1

 

Організаційно-технічні питання реалізації за участі ФПУ Проекту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" обговорено 27 травня ц.р. під час наради у Києві, у Будинку профспілок.

 

У ній взяли участь представники Проекту Міжнародної організації праці: старший технічний радник Джемал Ходжіч, національний координатор Проекту Тетяна Міненко, від ФПУ – Голова Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак, керівник Управління фінансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи Світлана Моторенко, керівник Прес-центру ФПУ Юрій Работа, заступник керівника Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення Наталя Федорчук, заступник керівника департаменту правового захисту Ірина Сидоряк, заступник керівника департаменту міжнародних зв’язків Роман Кравчик та ін..

 

Изображение 1498

 

На початку зустрічі було зазначено, що протягом листопада 2018 - січня 2019 рр. у рамках Проекту "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" профорганізацією Данії LО/FТF спільно з Профспілкою 3F зроблено експертну оцінку потреб ФПУ для посилення її інституційної спроможності. На основі цього європейські партнери надали низку рекомендацій задля подальшого зміцнення потенціалу ФПУ, як організації.

Григорій Осовий високо оцінив проведену зарубіжними експертами роботу і зазначив, що нещодавно ФПУ на засіданні Ради розглянула питання модернізації своєї діяльності, ухваливши відповідну постанову, в якій визначено шляхи активізації профспілкової роботи, консолідації зусиль членських організацій задля досягнення позитивних результатів для спілчан. Тепер потрібно напрацювати конкретний інструментарій реалізації поставлених завдань, в чому нам можуть допомогти наші зарубіжні партнери, - сказав профспілковий лідер.

 

Изображение 1504

 

Представники Проекту "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" подякували керівництву ФПУ за плідну співпрацю та наголосили, що робота, передбачена Проектом, має проводитись у рамках Стратегії діяльності організації, що, на їх думку, відповідає засадам програмних документів Федерації, таких як Стратегія діяльності ФПУ до 2021 р. «Європейський вибір», Інформаційна стратегія ФПУ на період 2018-2021 рр. та ін.

- Для нас є важливим, щоб послуги, які надаються спілчанам, були якісними і тривалими у часі, - наголосила національний координатор Проекту Тетяна Міненко.

 

Изображение 1524

 

Після детального обміну думками було визначено пріоритетні напрями співпраці, а саме з надання юридичної підтримки та правового захисту членам профспілок (в тому числі допомога трудовим мігрантам), робота з молоддю, проведення стратегічного планування діяльності профспілкових організацій, посилення інформаційно-комунікаційного напряму роботи тощо.

За підсумками наради досягнуто домовленості щодо підписання Угоди про співпрацю строком на 12 місяців з можливістю залучення зовнішніх незалежних експертів та проведення заходів з реалізації Проекту за фінансової підтримки МОП.

 

Изображение 1514

 

Прес-центр ФПУ