106479 1 large

COVID-19: наслідки скорочень у сфері охорони здоров’я. Результати короткозорої економічної політики, яка поставила під загрозу громадську безпеку та здоров'я людей.

До сьогоднішнього дня економічна та соціальна політика була зосереджена здебільшого на фіскальній дисципліні, а не на державних інвестиціях у сфери охорони здоров'я та догляду. Нинішня криза наочно продемонструвала, що це має негативні наслідки для людей в цілому. Фіскальна дисципліна на перше місце ставила жорстку економію, скорочення та приватизацію; як результат, старіння населення розглядалося з точки зору витрат для бюджету країни, а фінансування галузі охорони здоров'я скорочувалося. ЄКП вже багато років засуджує слабкість систем охорони здоров'я в Європі.

ЄКП твердо виступає за те, щоб кожен, незалежно від віку, мав право на гідне життя та охорону здоров'я. ЄКП закликає до такого європейського підходу, який включатиме державні інвестиції, подвоєння бюджету ЄС та випуск боргових інструментів ЄС, з метою посилення довготермінових зобов'язань ЄС щодо охорони здоров'я населення.

 

Детальніше

Переклад:

Департамент міжнародних звязків ФПУ

Джерело: https://www.etuc.org/en/document/covid19-impact-health-care-cuts