62832

2 вересня ц.р відбулося засідання Української сторони Платформи громадянського суспільства, в роботі взяли участь члени УС ПГС , голова ФПУ Григорій Осовий, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв.

 

Учасники обговорили низку питань і завдань діяльності на осінній період, враховуючи проведення в цей час Саміту Україна-ЄС, засідання Ради асоціації Україна -ЄС, оновлення у складі ПГС представників від громадянського суспільства, котрі представлені Європейським соціально-економічним  комітетом.

Визнано за доцільне делегувати на засідання Комітету 15 вересня ц.р. голову УС ПГС Родіона Колишка для інформування про проведену спільно роботу складом попереднього скликання ПГС  та про пріоритетні завдання сторін щодо моніторингу виконання Угоди про асоціацію на найближчий період.

З цих питань, а також пропозицій громадянського суспільства щодо актуалізації положень чинної Угоди про асоціацію Україна-ЄС вирішено ініціювати зустріч також з профільним віце-прем`єр міністром Уряду Ольгою Стефанишиною. На пропозицію Г. Осового учасники засідання обмінялися думками щодо протекціонізму і підтримки українських товаровиробників на європейському і світових ринках в умовах загострення конкуренції і понесених фінансових і людських втрат під час пандемії корона вірусу COVID-19. Рекомендовано робочій групі 3 (керівник Т. Тимошенко) провести консультації з організаціями роботодавців щодо проведення  в рамках УС ПГС в жовтні ц.р. круглого столу для вироблення спільного бачення економічної і соціально-трудової політики в контексті реалізації Торгівельних угод, де стороною виступає Україна.

З інших питань порядку денного прийнято узгоджені рішення (більш детально на сайті УС ПГС).

Спільне засідання сторін Платформи громадянського суспільства очікується в листопаді-грудні п.р.

Прес-центр ФПУ