Korea labour rights

Реагуючи на звіт експертної групи про порушення трудових зобов'язань за угодою про торгівлю між ЄС та Кореєю, заступник генерального секретаря ЄКП Пер Хілмерссон зазначив:

«Південна Корея має одні з найгірших показників у світі, коли мова йде про права трудящих, тут десятиліттями обмежуються основні свободи, такі як право вступати в профспілки або створювати їх.

Ратифікація конвенцій МОП про свободу асоціації, право на колективні переговори та ліквідацію примусової та дитячої праці була умовою підписання угоди про торгівлю в 2011 році.

Пройшло вже десять років, але сьогоднішня доповідь експертів чітко показує, що у виконанні цих зобов’язань майже не досягнуто прогресу. Тепер уряд Кореї повинен затвердити чіткий графік врегулювання цих порушень.

Це перемога профспілок, які роками проводили кампанії на підтримку трудових положень в угоді між ЄС та Кореєю. Але найголовніше зараз те, що Корея нарешті приступає до реальної роботи з цих питань, а не затягує й надалі цей процес. У протилежному випадку знадобиться відповідна реакція.

Десятилітньої боротьби було б непотрібно, якби торгові угоди ЄС передбачали санкції за невиконання трудових норм. Саме слабкість забезпечення виконання трудових норм в угодах підірвала довіру населення до торгівлі за останні роки. Тапер, мабуть, настав переломний момент».

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ

Примітки:

ЄКП та МКП внесли своє подання на розгляд експертної групи, з чиїм звітом можна ознайомитися тут: https://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2021/january/tradoc_159358.pdf

Південна Корея має один із найнижчих рейтингів у Глобальному індексі прав людини МКП за 2020 рік: https://www.ituc-csi.org/IMG/pdf/ituc_globalrightsindex_2020_en.pdf

https://www.etuc.org/en/pressrelease/korea-trade-breach-shows-need-eu-sanctions-over-labour-violations