04 big

 

Президія Ради профспілок Івано-Франківської області ухвалила Заяву з приводу підвищення ціни на природний газ для населення.

 

У ній висловлюється категоричний протест рішенню Кабінету Міністрів України підвищити з 1 листопада 2018 року на 23,5 % ціни на природний газ для населення без належних заходів соціального захисту.

Справедливе обурення антисоціальною ціновою політикою Уряду України висловили майже 3 тисячі членів профспілок на мітингу в м. Івано-Франківську 9.10.2018 р. та понад 15 тисяч - на мітингу протесту в м.Киеві 17 жовтня ц.р. Ігноруючи вимоги профспілок, які вручені КМУ в ході широкомасштабної акції протесту від імені більш, як 5-ти млн. спілчан України, нехтуючи упереджу вальними захисними діями, вкотре на догоду Міжнародному валютному фонду Уряд прийняв рішення, що призведе до ще більшого поглиблення бідності серед громадян України.

Вимагаємо скасувати Постанову КМУ про підвищення з 1.11.2018 р. ціни на газ природний для населення;

Закликаємо усіх членів профспілок проявити єдність та солідарність у відстоюванні своїх прав та інтересів на гідне життя відповідно до законодавства України.

Звертаємося до органів місцевого самоврядування області підтримати вимоги профспілок області щодо захисту прав та гарантій людей найманої праці та вжити заходів по недопущенню зниження рівня життя громадян краю.

У разі ігнорування КМУ вимог профспілок ФПУ пропонується розпочати безстрокову акцію протесту в м.Києві під стінами Кабінету Міністрів України та збір підписів за відставку Уряду.

 

Рада профспілок Івано-Франківської області