95c3f43b67eb3c538b1d506edbfece25

Бідність, державні послуги та робочі місця - це питання, які громадяни хочуть бачити пріоритетними під час європейської виборчої кампанії, показує новий Євробарометр.

 

В опитуванні, проведеним Європейським парламентом серед 26 000 громадян, було запитання: "Які з наведених нижче тем повинні обговорюватися в першу чергу під час виборчої кампанії на наступних виборах до Європейського парламенту?". Перші три відповіді були такими:

- Боротьба з бідністю та соціальною ізоляцією - 33%.

- Громадське здоров'я - 32%.

- Підтримка економіки та створення нових робочих місць - 31%.

Це також були головні пріоритети громадян згідно з останнім Євробарометром, опублікованим у грудні.

Європейський передвиборчий маніфест ЄКП "Забезпечення справедливої угоди для працівників" визначає, як партії можуть реалізувати пріоритети громадян шляхом посилення колективних переговорів для забезпечення справедливої оплати праці, інвестування в державні послуги та розробки промислової стратегії, яка забезпечить більше якісних робочих місць.

Однак дослідження ЄКПО показує, що пропозиції щодо нових фіскальних правил, за які у вівторок проголосує Європейський парламент, завадять більшості держав-членів задовольнити пріоритети громадян.

Реагуючи на результати опитування, Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч сказала:

"Опитування дуже чітко дає зрозуміти політикам, які питання вони повинні вирішити, якщо вони хочуть перемогти на європейських виборах: бідність, державні послуги та робочі місця.

Опитування в ЄС постійно показують, що ці питання є пріоритетними для європейських громадян, але занадто часто вони здаються периферійними для деяких політиків.

Настав час, щоб усі сторони зосередилися на реальних пріоритетах європейських громадян і забезпечили справедливу угоду для працівників шляхом надання гарантованих робочих місць, гідної оплати та умов праці, підкріплених якісними державними послугами для всіх працівників у всіх регіонах.

Однак це буде неможливо, якщо Європейський Парламент проголосує за відновлення жорсткої економії. Це опитування чітко показує, чому депутати Європарламенту повинні сказати "ні" жорсткій економії 2.0 і "так" соціальній Європі, яку хочуть бачити громадяни".

Джерело:

https://www.etuc.org/en/pressrelease/fight-against-poverty-election-priority-poll-shows