7icftu

З 18 по 23 травня 2014 року в Берліні пройде черговий 3-й Конгрес Міжнародної конфедерації профспілок. Це найбільше міжнародне профспілкове об'єднання в світі. На сьогодні Міжнародна конфедерація профспілок представляє 175 мільйонів членів профспілок із 305 національних профцентрів 151 країн і територій.

Федерація профспілок України взяла участь у Установчому конгресі МКП та стала однією із організацій-засновників МКП.

Основною метою діяльності МКП є сприяння реалізації та захисту прав та інтересів робітників через міжнародне співробітництво між профспілками, проведення глобальних кампаній та співпрацю з основними глобальними установами.

МКП тісно також співпрацює з Європейською конфедерацією профспілок через Пан’європейську регіональну раду (ПЄРР).

МКП підтримує тісні стосунки з глобальними федераціями профспілок та Профспілковим консультативним комітетом ОЕСР, працюючи з ними в рамках Глобальної ради профспілок.

МКП тісно співпрацює з Міжнародною організацією праці та підтримує контакти з декількома іншими спеціалізованими установами ООН.

Крім регіональних організацій та їхніх офісів, МКП має представництва у Аммані, Женеві, Москві, Нью-Йорку, Сараєво, Вільнюсі і Вашингтоні.

На Конгресі МКП планується прийняти низку документів. Надаємо проект Заяви Конгресу «Збільшуємо вплив трудящих». Будемо раді отримати від Вас зауваження та пропозиції до цього документу.

Міжнародний відділ апарату ФПУ