3738662-october-17-international-day-for-the-eradication-of-poverty

 

Міжнародний день боротьби з бідністю (офіційна назва: «Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів») відзначається щорічно, починаючи з 1993 року,  з моменту прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Резолюції № 47/196. Метою проведення цього дня є підвищення обізнаності про необхідність боротьби за ліквідацію злиднів і бідності у всіх країнах. Боротьба з бідністю продовжує залишатися в основі як Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ), так і Програми розвитку на період після 2015 року.

У своєму минулорічному посланні Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зазначив: «Для того щоб всі отримали можливість жити в тому майбутньому, якого ми прагнемо, ми зобов'язані почути заклики найбільш знедолених. [...] Нам під силу, діючи спільно, забезпечити процвітання і мир, справедливість і рівність на нашій планеті, а значить і гідне життя для всіх».

Тема цьогорічного Міжнародного дня боротьби з бідністю: «Не залишимо нікого позаду: думати, вирішувати і діяти спільно проти крайніх злиднів». Вона покликана підкреслити нагальну необхідність виявлення тих, хто відчуває крайню потребу і знаходиться у соціальній ізоляції, а також забезпечення їх участі у Програмі розвитку на період після 2015 року, який прийде на зміну Цілям розвитку тисячоліття.

У цьому році 17 жовтня під час офіційних заходів з нагоди дня у центральних установах ООН багато уваги буде приділено людям, які живуть у бідності, і можливості залучення їх як основних партнерів для вирішення проблем розвитку. Програма підготовлена ​​ООН у партнерстві з міжнародним рухом «​​Четвертий світ», підкомітетом неурядових організацій з боротьби за ліквідацію злиднів і Департаментом ООН з соціально-економічних питань за підтримки представництв Франції та Буркіна-Фасо при ООН.

Починаючи з 13 жовтня 2014 року у комплексі будівель ООН буде розгорнуто виставку художніх робіт, підготовлених людьми, які живуть в бідності.

16 жовтня 2014 року в штаб-квартирі ООН відбудеться дискусія на тему: «Пекін+20. Не залишимо нікого позаду: жінки, бідність та участь», у ході якої будуть розглянуті катастрофічні наслідки бідності для жінок і внесок жінок у викорінення бідності.

 

 

Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ