Artem 3

 

30 травня 2013 року відбулося виїзне засідання Виконавчого комітету Молодіжної ради Федерації профспілок України.

Гостинною стороною виступив профком Державної акціонерної холдингової компанії «Артем». Членів виконкому зустрічали голова первинки Олександр Кельїн та заступник голови Андрій Сидоров. У вступній розмові з молоддю Олександр Кельїн окреслив роботу профспілкової організації заводу на сучасному етапі та перспективи для працевлаштування молодих спеціалістів.

Головував на засіданні Андрій Сидоров – заступник голови Молодіжної ради ФПУ. Він оголосив питання, що були винесені на порядок денний засідання. Серед них наступні:

– комплекс заходів до Дня молоді з питань молодіжної зайнятості;

– план заходів з реалізації Угоди про співпрацю між ФПУ та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву;

– основні законопроекти з питань соціально-економічного захисту молоді, які надійшли на розгляд до СПО об’єднань профспілок;

– участь представників Молодіжної ради ФПУ у міжнародних заходах;

– планування навчання для членів Молодіжної ради ФПУ;

– проведені заходи з нагоди Тижня соціальної справедливості.

Уся робота була побудована у формі відкритого спілкування та обговорення виступів доповідачів – заступників голови Молодіжної ради ФПУ та членів ради.

Особливе зацікавлення викликали питання проведення кущових семінарів у червні цього року, перспективи та можливі ризики іпотечних програм, тематика майбутніх навчань для активу.

Член виконкому Володимир Майданюк значну увагу приділив тим законопроектам, які надходять до ФПУ. Адже саме такі документи можуть значно поліпшити становище молодих людей у багатьох сферах життя та діяльності – освіті, медичному обслуговуванні, зайнятості тощо. Завданням ФПУ є недопущення звуження існуючих гарантій та через інструменти соціального діалогу з владою забезпечити належний соціальний захист тих, хто вже завтра буде працювати на бгало держави.

Після ретельного обговорення та вичерпних дискусій по кожному з питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

На засіданні було презеновано відеоролик, відзнятий під час проведення Федерацією профспілок України Тижня соціальної справедливості за сприяння Регіонального Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. У відео молоді профспілкові лідери висловлювали своє бачення соціальної справедливості та відповідали на питання, як сприяти розвитку соціальної справедливості в Україні.

Завершальним моментом виїзного засідання стала екскурсія величним «Артемом» та знайомство з його історією, сьогоденням та перспективою. А споглядання за виконанням технологічно-складних операцій фахівців, у одному із цехів заходу, вселяє не лише гордість за авіабудівництво в країні, а й впевніть у майбутньому для висококваліфікованих, молодих та енергійних.

 

Виконком Молодіжної ради ФПУ,

Депратамент розвитку профспілкового руху

 

Artem 2

 

Artem 1

 

Artem 4

 

Artem 5

 

Artem 6