20160526 093110

26 травня відбулась зустріч представників Фонду ім. Фрідріха Еберта з керівництвом ФПУ.

Розпочав спілкування в.о. заступника Голови ФПУ Олександр Шубін, який розповів гостям про поточну соціально-економічну ситуацію в Україні та роль профспілок у суспільно-політичних процесах.

Зокрема, було наголошено на позиції профспілок стосовно намірів Уряду збільшити ціни на газ до рівня європейських, що призведе до підвищення майже в 2 рази плати за комунальні послуги для населення.

Позиція профспілок в даному випадку одностайна та непохитна – згадане підвищення може відбуватися лише з одночасним підвищенням рівня доходів громадян – зарплат і пенсій.

Також під час перемовин неодноразово наголошувалось на необхідності проведення соціального діалогу між соціальними партнерами, зокрема, при прийнятті рішень, які тягнуть за собою глобальні соціально-економічні наслідки.

Заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий наголосив на необхідності розвитку всебічної співпраці із закордонними організаціями, зокрема, з метою сприяння у створенні в Україні нових робочих місць, а також підготовки фахівців для осучаснення форм і методів роботи профспілок. Він оголосив завдання, яке наразі оголошено профспілками серед пріоритетних – а саме, виконання функцій правозахисної організації, для чого потрібно підготувати фахівців відповідної кваліфікації.

20160526 092957

Зарубіжні партнери погодились з тим, що для балансу витрат та доходів більшості українців необхідно значно підвищити зарплати, а існуючий на сьогодні дисбаланс лише провокує зростання бідності, навіть серед працюючого населення.

Вони зазначили, що одним із напрямів ооботи представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні – є співпраця з інституціями громадянського суспільства, якими є і профспілки, та сприяння у подальшому розвитку демократичних засад у державі.

У зустрічі взяли участь Маттес Бубе - директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, Франк Хоффер - старший науковий співробітник МОП, Катерина Баришева – голова молодіжної Ради ФПУ, фахівці профільних департаментів апарату Федерації.

20160526 093338

Прес-центр ФПУ