Изображение 1762

 

Голова ФПУ Григорій Осовий 5 серпня у Будинку профспілок провів робочу зустріч з директором Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марселем Рьотігом.

 

Відбувся обмін думками з широкого спектру соціально-економічних питань, обома сторонами висловлено ініціативи щодо напрямів подальшої співпраці.

В обговорення взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Молодіжної Ради ФПУ Володимир Ворох, відповідальні працівники всеукраїнських профспілок, керівники та фахівці структурних підрозділів апарату ФПУ.

 

Изображение 1771

 

Григорій Осовий акцентував увагу на важливості проведення соціального діалогу з новообраними владними інституціями та заявив про готовність профспілок до співробітництва з оновленим складом Парламенту у напрямі подальшого вдосконалення нормативно-правової бази, зокрема, щодо надання громадянам можливості реалізації власних законодавчих ініціатив та ін.

Зазначалось, що профспілки наразі стурбовані дискусіями, які точаться навколо заниження для бізнес-структур розміру Єдиного соціального внеску, щодо лібералізації трудових відносин тощо. На переконання профспілок, це негативно вплине на рівень соціального захисту трудящих, проте саме профспілки є у суспільстві тим самим інститутом, що захищає громадян. Профспілки наділені законодавчими повноваженнями та покликані гарантувати, щоб людина не лишилась один на один зі своїми проблемами.

 

Изображение 1781

 

Місія профспілок - усувати соціальну несправедливість, - наголошувалось під час дискусії, виходячи з чого було визначено основні сфери взаємодії ФПУ та Фонду ім. Фрідріха Еберта, враховуючи їх багаторічний досвід співпраці.

У числі найбільш важливих було названо:

- необхідність проведення моніторингу соціальної складової виконання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом;

- налагодження співпраці профспілок з Об'єднаними територіальними громадами,

- питання легалізації сфери зайнятості,

- проведення медичної реформи,

- здійснення заходів з поліпшення ситуації з охороною праці та проведення інспекції умов праці,

- робота з молоддю,

- навчання профспілкових активістів,

- вирішення гендерних питань,

- обмін досвідом з європейськими профспілками та ін.

 

 Изображение 1794

 

З усіх зазначених напрямів буде складено детальні плани, що будуть затверджені для реалізації у ході подальшої спільної роботи.

Прес-центр ФПУ

 

Изображение 1787

 

Изображение 1765

 

 Изображение 1779