2013 143 052

 

Директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Урсула Кох-Лаугвитц добре знайома профспілковому активу нашої країни. Активною є співпраця Регіонального представництва та його керівника з Федерацією профспілок України. Саме з запитання про це ми й почали нашу розмову.

- Чесно кажучи, ми вважаємо Будинок профспілок своїм другим офісом, тут ми відчуваємо себе як удома - посміхається пані Кох-Лаугвитц.

- Добре. А які основні програми ви маєте зараз спільно з профспілками і які плануєте на перспективу?

- Про це можна говорити дуже довго. Перш за все, ми дуже високо цінуємо нашу співпрацю з ФПУ. Ми маємо багато спільних тем. Ось деякі з них. Два дня ми разом будемо обговорювати актуальне питання молодіжної зайнятості. Ця тема буде завжди актуальна, тому що вона стосується кожної молодої людини. Це важливо саме тому, що без молодих людей немає профспілок та їх майбутнього.

Ще один приклад. Упродовж двох років ми спільно працюємо над питаннями досягнення гідної праці в Україні, а також перспектив розвитку української економіки. Дуже плідна співпраця у нас з профспілками на регіональному рівні.

Якщо ми говоримо про майбутні плани, то у кінці листопаду – на початку грудня ми, як і кожного року, будемо проводити засідання для визначення спільних тем для співпраці. У мене вже є декілька ідей для такої співпраці на наступний рік. Хочу підкреслити, що наша місія полягає не в нав’язуванні будь-яких тем, а у постійній комунікації, спілкуванні, у пошуку спільних тем для їх реалізації.

-Яка Ваша оцінка ініціативи профспілок щодо молодіжної зайнятості та яка може бути роль Фонду у цій справі?

- Ми підтримуємо цю ініціативу. Наш офіс, як і офіси Фонду в інших країнах завжди приділяють цій темі особливу увагу. Щорічно ЄС витрачає на ці потреби біля 6 млрд. євро. Те, що профспілки України зараз звертаються з цих питань до державних структур, роботодавців, вважаю, дуже правильно та необхідно.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ