Ознайомлення з роботою ЦНАПу Лицецької селищної ради

20 липня Молодіжна рада Івано-франківської обласної організації Профспілки працівників держустанов провела виїзне розширене засідання та навчання. Такі заходи мають велику популярність серед активної профспілкової молоді, адже тут можна почерпнути нову інформацію, збагатитися знаннями, поспілкуватися з однодумцями, отримати позитивні емоції, а головне – все це використати у своїй громадській діяльності.

 

        Першою локацією стала Лисецька територіальна громада, де її голова Анатолій Лущак розповів про діяльність, здобутки та плани органу місцевого самоврядування, кадрову політику, надав можливість ознайомитися з роботою ЦНАПу. Голова профспілкового комітету селищної ради Тетяна Гаєва проінформувала про стан справ у первинній профспілковій організації, а голова профспілкової молодіжки, заступник селищного голови, член Молодіжої ради обласної організації Профспілки Іван Говера – про конкретні справи та ідеї молодих спілчан.

   Продовжилися заплановані заходи  в Національному природному парку «Синьогора», де власне і відбулося засідання на якому було розглянуто низку актуальних питань. Голова Молодіжної ради Мар’яна Циганин проінформувала про її діяльність та внесла на розгляд колег напрацьований проєкт плану роботи на ІІ півріччя.

Виступає Лисецький селищний голова Анатолій Лущак

          З великою зацікавленістю учасники засідання сприйняли виступ з використанням  мультимедійної презентації голови Молодіжної ради Верховинської районної організації Профспілки Оксана Кітлярук, що доповіла про доволі цікавий досвід роботи молодіжки, який був тут схвалений та рекомендований для поширення і використання в роботі.

          Іванна Гладиш - голова профкому НПП «Синьогора», де  проводилися заходи для молодіжних рад, інформувала про зусилля профспілкової організації  щодо здійснення  соціально-економічного захисту молоді та про інші напрямки діяльності профспілкового комітету.

          В засіданні та обговоренні питань взяла участь голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт, яка акцентуала увагу присутніх на необхідності оновлення складу та активізації діяльності всіх ланок молодіжних рад та комісій  профкомів, низький рівень оплати праці, що не приваблює молодь та призводить до її відтоку з державної служби через падіння престижу і  відсутність перспектив.

          По завершенні засідання було проведено навчання членів молодіжних рад обласної, районних, міських і первинних організацій Профспілки з основних положень Статуту Профспілки та Закону України про профспілки, питань мотивації профспілкового членства, планування роботи та інформаційної діяльності. Завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Валерій Крецул нагадав тут, що в серпні набуде чинності новий Закон України «Про колективні угоди та договори», яким слід буде керуватися у колдоговірній роботі.

          Всі учасники також отримали підготовлені організаторами змістовні інформаційно-довідкові матеріали з питань, що розглядалися, та можуть бути корисними для використання у практичній роботі молодіжних рад.

          Представники молодіжних рад в Лисецькій ТГ

          На світлинах:

  • виступає Лисецький селиний голова Анатолій Лущак;
  • представники молодіжних рад в Лисецькій ТГ;
  • ознайомлення з роботою ЦНАПу Лисецької селищної ради;
  • учасники розширеного засідання Молодіжної ради.

Рада профспілок Івано-Франківської області

 http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2891