Молодь

 

Спеціалісти Департаменту розвитку профспілкового руху ФПУ 16 січня провели навчання молодих профспілкових лідерів Профспілки працівників оборонної промисловості України.

Навчальний семінар тренінг відкрили Олександр Черниш, голова Профспілки та Валентина Шевченко, керівник Департаменту. Тренінг проводив Володимир Майданюк, головний спеціаліст Департаменту.

Основними учасниками навчального заходу стали молоді профспілковці легендарного київського заводу «Арсенал».

Під час навчання-тренінгу розглядалися актуальні питання профспілкової діяльності. Молодь ознайомилася з принципи побудови і організаційної структури профспілок та їх молодіжних організацій. Учасники розглянули теоретичні основи мотивації профспілкового членства та активного залучення молоді до профспілок. Одночасно значну увагу приділено основним напрямам та заходам молодіжної політики, які проводяться галузевою профспілкою та ФПУ.

Особливо жваво відбулася практична робота в малих групах. Учасники знаходили відповіді на наступні питання:

       Які основні проблеми молодіжного профспілкового руху?

       Які основні напрями діяльності мають бути у молодіжних рад членських організацій?

       Які повноваження потрібні молодіжним радам для їх діяльності?

Після цього напрацювання та презентації молодих профспілковців були передані до профкому підприємства.

Практичною складовою навчання став і перегляд профспілкових мотиваційних відеороликів, які посилили позитивний настрій та спонукали профспілкову молодь до активності та креативних ідей.

Використання техніки експрес-семінару дозволило протягом двох годин у жвавому темпі охопити різні напрями профспілкової роботи, молодіжної політики, розглянути ряд теоретичних аспектів мотивації профспілкового членства та залучення молоді до лав профспілок, провести активні практичні заняття.

З впевненістю можна сказати, що профспілкова молодь зацікавлена і для неї надзвичайно корисне навчання, яке проводиться у формі експрес-семінарів, динамічно, жваво, нестандартно і активно.

 

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ

 

2014 002 002

 

2014 002 004