2014 024 002

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання Виконавчого комітету Молодіжної ради Федерації профспілок України.

Головував на засіданні Василь Андреєв, голова Молодіжної ради ФПУ. На засіданні також були присутні Іван Парух, заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Євген Драп’ятий, заступник Голови ФПУ.

На порядку денному розглядалися питання:

- Про звернення Виконкому Молодіжної ради ФПУ щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні;

- Про актуалізацію молодіжних ініціатив: молодіжна зайнятість, забезпечення молоді житлом;

- Про участь молоді у фондах соціального розвитку підприємств;

- Про вивчення питання щодо створення молодіжних організацій зі статусом юридичної особи в членських організаціях ФПУ;

- Про оновлення інформації на сайті ФПУ в рубриці молодіжні питання;

- Про проведені заходи з молодіжної політики ФПУ у 2013 році та основні напрями на 2014 рік.

Уся робота була побудована у формі відкритого спілкування та обговорення виступів доповідачів.

Виконком Молодіжної ради прийняв звернення щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні.

Особливе зацікавлення викликало питання співпраці Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та ФПУ у розвитку державних житлових програм.

Як зазначив Іван Парух, активна співпраця Держмолодьжитло та ФПУ в рамках підписаної спільної Угоди в минулому році дозволила залучити до реалізації державних житлових програм кошти роботодавців, які бажають забезпечити житлом своїх працівників. Яскравим прикладом є пілотний проект по забезпеченню житлом працівників Львівської залізниці.

У свою чергу, заступник голови ФПУ Євген Драп’ятий зазначив, що Федерація профспілок України звернеться до Уряду з пропозицією підтримати існуючі державні житлові програми та сприяти їхньому подальшому розвитку.

Члени виконкому значну увагу приділили також актуалізації питань молодіжної зайнятості. Адже цілу низку рекомендацій щодо поліпшення ситуації з молодіжною зайнятістю, Молодіжна рада ФПУ направила до Верховної Ради України. Вирішено направити повторне звернення до профільного комітету Парламенту.

Завданням ФПУ є недопущення звуження існуючих гарантій та через інструменти соціального діалогу з владою забезпечити належний соціальний захист тих, хто вже завтра буде працювати на бгало держави.

Після ретельного обговорення та вичерпних дискусій по кожному з питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Виконком Молодіжної ради ФПУ,

 

Депратамент розвитку профспілкового руху