1358327699 31

Шановні спілчани! Повідомляємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 9.07. 2014 № 245 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5.04.1999 № 541 «Про затвердження Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України».

Запропонованими змінами передбачено проводити перевірку щодо актуальності статусу студента вищого навчального закладу або учня професійно-технічного навчального закладу в Єдиній державній електронній базі з питань освіти для оформлення їхнього проїзду лише у міжміському залізничному транспорті.

Вказані заходи спрямовані на те, щоб мінімізувати випадки використання підроблених студентських квитків, власники яких не є студентами денної форми навчання, або учнями ПТУ, але користуються пільгами на перевезення пасажирським транспортом.

Нагадаємо, що за 2013 рік Міністерство освіти і науки України за перевезення студентів заборгувало Укрзалізниці 136,5 млн грн., а послуг отримало на суму 174,5 млн грн.

Департамент розвитку профспілкового руху