ііа

 

Шановні колеги!

Повідомляємо, що на сьогодні створено міжвідомчу робочу групу з питань формування механізмів працевлаштування випускників вищих навчальних закладів України.

Робочу групу створено на виконання протокольних доручень, узгоджених під час засідань спільної робочої комісії сторін власників і профспілок від 13 травня 2014 року та з метою забезпечення виконання норм розділу «Молодіжні питання» Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010/2012 роки.

До складу робочої групи увійшли представники МОН, Федерації профспілок України, Федерації роботодавців України, Державної служби занятості тощо. Від сторони Профспілок у роботі групи участь візьме заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк. Відповідний наказ МОН підписало 17.10.2014 № 1175.

Серед повноважень та обов’язків міжвідомчої робочої групи:

-    забезпечення визначення оптимальних шляхів щодо підвищення ефективності сприяння працевлаштуванню випускників вищих навчальних закладів згідно з основними положеннями Закону України «Про вищу освіту»;

-      формування механізмів взаємодії ВНЗ із підприємствами, організаціями та установами, регіональними центрами занятості з метою забезпечення першим робочим місцем випускників вищих навчальних закладів відповідно до присвоєної кваліфікації.

 

 

Департамент розвитку

профспілкового руху