сайтP1060645

3 листопада ц.р. молодь вирішувала питання відносно власного профспілкового майбутнього та нового курсу, який має бути обраний! Нове бачення. Нові обличчя. Нове керівництво!

На засіданні були присутні поважні запрошені: Голова ФПУ Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, автор гімну ФПУ Григорій Заброда.

Молодіжна рада мала кворум, отже розпочали традиційно з гімну та привітань.

Із звітом про діяльність Молодіжної ради за останні п’ять років: виконання цільової програми VI з’їзду ФПУ «Молодь надійна – опора профспілок», виступив її чинний голова Василь Андреєв.
        У своїй доповіді він, зокрема, зазначив, що Молодіжна Рада наразі – це дорадчий орган, утворений на демократичних та добровільних засадах, але без належного фінансування та важелів впливу. Отже Молодіжна рада матиме змогу ефективно функціонувати на усіх рівнях лише за можливостей бути представленими у виборних органах профспілок та реально впливати на прийняття рішень.

Звіт викликав чимало запитань та коментарів, але зрозумілим стало одне – молодь готова до активної участі у житті профспілок України.

сайтIMG 3861

«Досвід минулих років нас багато чому навчив і ми вдячні за ті перемоги й здобутки, за ті негаразди й втрати, які були на шляху Молодіжної ради минулої каденції. Все це зробило нас міцнішими та сьогодні запалило вогнище в серцях кожного з присутніх в цій залі. Ми прийняли відповідальне рішення – йти вперед та зробити все можливе для розвитку профспілкового руху України. Разом!» - з виступу делегата від Профспілки працівників АПК України Катерини Баришевої.

Єдність та солідарність власних вподобань та думок щодо розвитку молодіжного крила ФПУ члени Ради проявили й під час обрання Голови Молодіжної ради ФПУ.

Головою Молодіжної ради одноголосно було обрано Голову Київської обласної організації Профспілки працівників АПК – КАТЕРИНУ БАРИШЕВУ.

Із слів членів Ради: «…дуже серйозні сподівання покладаються саме на новообрану Голову Молодіжної ради ФПУ і ми свято віримо, що з такою командою, з підтримкою старших колег та за сприяння керівництва ФПУ, реалізуємо ті стратегічні плани, які сьогодні ми поставили перед собою!».

Ініціативна група Молодіжної ради в ході засідання презентувала фотопроект «Профспілки. Перезавантаження!». Де активісти показали власні обличчя та мотиваційними фразами продемонстрували свою позицію щодо профспілок в їхньому житті. На титульній сторінці проекту активісти звернулися з чітким меседжем до всіх профспілкових керівників. Цитуємо:

«Кожна людина народжується з певною місією. Показником якості її життя є кількість справ, які продовжують жити далі. Жодне життя не є даремним. Але вибір – в наших руках: підкорювати чи коритися!?

Ми не можемо обрати свій рідний край. Ми не обираємо батьків. Але в наших руках – творити історію сьогодення. Профспілки – голос громади, совість працівників та гордість молоді!

Я обираю свій гідний шлях – профспілковий – я підкорюю!

сайтIMG 3970

Профспілкова молодь України».

Приємною несподіванкою стало те, що Григорій Осовий за власним підписом нагородив іменними подяками трьох активістів, які протягом тривалого часу працювали на користь Федерації профспілок України, а також сприяли розвитку молодіжного профруху. Катерина Баришева, Дар’я Лазарева та Володимир Майданюк отримали подяки Голови ФПУ.

Заступниками Голови Молодіжної ради було обрано чьотирьох лідерів: Андрій Івашина (Профспілка працівників нафтової і газової промисловості України), Маргарита Майорова (Профспілка працівників освіти і науки України), Дар’я Лазарева (Профспілка виробничників і підприємців України) та Антон Смородин (Профспілка авіабудівників України).

Радикальні та чіткі позиції були запропоновані під час складання РЕЗОЛЮЦІЇ, яку на завершення засідання Молодіжна рада ФПУ проголосувала: про представництво молоді у виборних органах ФПУ та її членських організацій, тобто ініціювання внесення відповідних змін до Статуту ФПУ та Статутів інших організацій, призначення Голови Молодіжної ради радником Голови ФПУ з питань молодіжної політики, створення дієвого кадрового резерву, а також на VII з’їзді ФПУ молоддю заплановано розробити й затвердити оновлену Концепцію розвитку молодіжної політики ФПУ; щорічне фінансування діяльності Молодіжної ради через закладання в бюджеті коштів за окремою статтею та інше. Повний тест РЕЗОЛЮЦІЇ з коментарями Голови Молодіжної ради ми незабаром опублікуємо на сайті ФПУ: http://www.fpsu.org.ua.

сайт078930762 o

Довідково. Оновлений склад Ради приємно відрізняється від попереднього, по-перше, були витримані норми гендерної рівності, ми маємо 48 членів Молодіжної ради, 26 з яких – чоловіки, 22 представники- жінки; по-друге, вік Ради дійсно розширив горизонти: вікова приналежність в середньому 25-31 рік.

Вітаємо новообрану керівницю Катерину Баришеву та оновлену Молодіжну раду ФПУ й бажаємо впевнено крокувати вперед і, все ж таки, перезавантажити Федерацію профспілок України новими

прогресивними ідеями, проектами й чисельними справами,

які покращать життя молоді в Україні.

Ініціативна група Молодіжної ради ФПУ