120

 

Сьогодні молоді профспілкові лідери – це зовсім нова генерація, яка має кардинально модернові погляди і підходи до профспілкової роботи.

 

Протягом року існування Профспілкового Клубу «Нове бачення» стало чітко зрозуміло дві речі: те, що сучасний молодий ПрофЛідер істотно відрізняється від профспілкових корифеїв попередніх поколінь і те, що ФПУ і керівники членських організацій ФПУ не використовують цей надзвичайно корисний молодий ресурс на повну силу. Добре це чи погано – кожен нехай вирішує для себе сам, а ми розкажемо, що відбувалося на IV засіданні Профспілкового Клубу «Нове бачення».

За тісної співпраці Фонду ім. Фрідріха Еберта, ЦК Профспілки працівників АПК України і Молодіжної ради ФПУ 25 представників з різних регіонів і галузевих профспілок приїхали до м. Києва в пошуках нових знань, емоцій та мотивації для подальшої роботи в форматі «New Vision». 3-го і 4-го лютого ц.р. молоді лідери працювали за гарною традицією у готельному комплексі «Експрес». Дане засідання вже четверте за останній рік і воно стало фінальним для тих, хто працював протягом 2015 року, підтримуючи ініціативи Клубу, спілкуючись он-лайн через соціальну мережу ФБ і особисто відвідуючи засідання.

Цього разу ми дискутували і обмінювалися досвідом на дуже актуальні теми. Освіта: важливість освіти в профспілковому середовищі та профспілкова освіта, додаткові навчальні можливості Академії праці, соціальних відносин і туризму. Дану тему розкривала для учасників безпосередньо сама пані ректор, професор, доктор філософських наук БУЯШЕНКО Вікторія.

Академія — це провідний вищий навчальний заклад України, національний осередок сучасних знань про розвиток суспільства, економіки, права, туристичної індустрії та технології вирішення соціальних проблем.

 

IMG 8330

 

АПСВ має спеціальні програми розвитку для профспілкових лідерів і навіть окремі напрямки підготовки і отримання вищої освіти. Наприклад, післядипломна освіта для лідерів профспілкового активу, яка передбачає перепідготовку фахівців з вищою освітою з присвоєнням кваліфікації (друга вища освіта) за спеціальністю «Менеджмент» спеціалізація «Соціальний менеджмент».

Окрім цього на базі Академії діє Центр розвитку профспілкової освіти.

У Центрі здійснюється навчання та підвищення кваліфікації профспілкових працівників і активу всеукраїнських профспілок і регіональних профоб'єднань, а також організація корпоративних навчальних заходів за замовленням інших громадських організацій, установ та підприємств.

Підвищення кваліфікації профспілкових кадрів та активу здійснюється у короткостроковій формі навчання. Умови співпраці і реалізації спільних проектів, заходів – гнучкі і зорієнтовані, пер за все, на задоволення навчальних потреб замовника.

Далі свої освітні можливості презентували: Підприємство
“Навчально-методичний центр” Федерації профспілкових організацій Чернігівської області і Центр освіти дорослих “Перспектива” в особі його керівника
КОПИША Віталія та Навчально-культурний  центр "Побужжя" Федерації профспілок Хмельницької області в особі помічника директора ЯКОВЛЕВА Андрія.

Спікери доповідали про діяльність і акцентували увагу присутніх на тому, які конкурентні переваги має кожен з освітніх Центрів, які навчальні програми реалізуються сьогодні й які перспективи є в майбутньому.

Спільно з учасниками було розроблено матрицю тих знань, які сьогодні потрібні сучасному ПрофЛідеру. До того ж було зафіксовано ті ресурси, в тому числі, інтернет-ресурси, які потрібно моніторити щодня, щотижня для того, щоб працювати «в ногу із часом».

 

127

 

Другою темою Клубу стало вивчення німецького досвіду молодіжних профспілкових організацій. Спеціально з Німеччини спікер ХОРБЕРТ Крістіан на власному досвіді доповідав учасникам про те, як функціонують профспілки в Німеччині.

Зокрема, говорили про Конфедерацію німецьких профспілок (КНП) (DGB), яка об’єднує 8 профструктур галузевої орієнтації. Розглядали пріоритети їх роботи. А також познайомилися з Молодіжною Конфедерацією німецьких профспілок (IGBCE). Їі членами на сьогодні є 485 тисяч молодих людей віком до 30 років. І вона відрізняється від нашої молодіжної структури самостійністю та окремим фінансуванням як з боку членів профспілки, так і зі сторони держави.

Пізніше до роботи Клубу приєднався професійний тренер МАЛІНОЧКА Дмитро, який працював над темою номер три: побудова команди. Молодь виконувала практичні завдання, які вказували на рівень довіри в команді, виявляли формальних і неформальних лідерів та інше.

Другий день роботи Клубу модерували молоді професіонали апарату ФПУ: ЛОБЧЕНКО Олена і КОЛМАКОВА Ірина - управління соціального діалогу та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ.

Фахівці розкрили теми щодо порядку вирішення трудових спорів (конфліктів) за допомогою профспілок. А саме було акцентовано увагу учасників на тому, що таке трудові права і яка роль профспілок у трудових відносинах, говорили також про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) і активні масові дії, механізми захисту профспілок від тиску та впливу адміністрації.

На завершення другого робочого дня учасники-випускники отримали відповідні Сертифікати за підписом головного організатора МОЙЗЕР Штефана директора Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Урочисто вітала і вручала Сертифікати молодим ПрофЛідерам керівник Профспілкового Клубу, Голова Молодіжної ради ФПУ БАРИШЕВА Катерина.

 

2

 

Протягом роботи Клубу учасники провели мирну акцію протесту проти законопроекту № 3474 ("Про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (щодо діяльності студентських профспілок)", норми якого спрямовані на звуження прав осіб, які навчаються, на участь у професійних спілках, обмеження прав і гарантій діяльності профспілок.

Даний законопроект 3 лютого 2016 року розглянув та пропустив Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення і Комітет з питань науки і освіти.

На привеликий жаль, шляхом омани голова Комітету ДЕНІСОВА Людмила ганебно та без обговорення і погодження з профспілковою молоддю, без врахування поданих кожному члену комітету заперечень і пропозицій від ФПУ скерувала хід засідання в необхідну сторону і зазначивши з голосу, що даний проект приймається на підтримку студентських профспілок, депутатами було проголосовано його підтримати. Хоча на руках кожного учасника засідання в проекті рішення було чітко і аргументовано окреслено: «Відхилити законопроект».

Насправді, чи дійсно знають депутати за що голосували? І чому жоден з авторів законопроекту не був присутнім на головному комітеті? А також з яких причин профспілковим лідерам не надали слова в ході роботи засіданні комітету? Все це викликає багато запитань.

В будь-якому випадку, Молодіжна рада ФПУ не опускатиме рук. Голова ФПУ ОСОВИЙ Григорій та Голова Молодіжної ради ФПУ БАРИШЕВА Катерина провели оперативну нараду і дійшли згоди щодо спільних дій спрямованих на недопущення включення законопроекту до порядку денного сесії Верховної ради України і отримання підтримки міжнародної спільноти, в тому числі Міжнародної організації праці.

 

7467

 

На завершення, повідомляємо, що Профспілковий Клуб «Нове бачення» продовжує свою роботу у 2016 році. Завдяки підтримці Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні організатори дійшли домовленостей - наші зустрічі будуть більш насиченими, практичними і тривалішими - проходитимуть відтепер у два дні. Обмежень щодо віку учасників ми не маємо, отже кожен ПрофЛідер має можливість стати частиною спільноти.

 

 

Оргкомітет Профспілкового Клубу