ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 11/2018)

obl  11 ukr-2018 У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Людмила Солодчук. Перша будівельна. Репортаж з I Міжнародної конференції «Безпека праці в будівництві: управління ризиками»   Олена Коновалова. Ризики та наслідки незадекларованої праці. Чим загрожує роботодавцям неоформлення трудових відносин   Володимир Рожанський. Боротьба з незадекларованою працею триває. Підсумки колегії Держпраці   Дмитро Матвійчук. Травми,..

Відбулась перша будівельна конференція «Безпека праці в будівництві: управління ризиками»

В В будівельній галузі відбулась важлива подія. Завершила свою роботу 1 Міжнародна конференція «Безпека праці в будівництві: управління ризиками» (24-25 жовтня), організована журналом «Охорона праці» за підтримки Державної служби України з питань праці, Профспілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів, Будівельної палати України та інших партнерів. Два дні цікавих дискусій фахівців, пошуку відповідей на актуальні питання. Голова Держпраці Роман Чернега детально проаналізував стан справ в будівельній..

На нараді представників сторін соціального діалогу схвалено звіт щодо поточного стану системи безпеки та гігієни праці в гірничодобувній та вугільній промисловості України

Б     30 жовтня 2018 р. в м. Києві в Президент Готелі відбулась  нарада на якій  представниками  трьох сторін соціального партнерства в Україні  було  обговорено  і схвалено остаточний проект звіту з поточного стану системи безпеки та гігієни праці в гірничодобувній та вугільній промисловості України, який підготовлений в рамках реалізації в Україні Урядом Канади і Міжнародною організацією праці проекту  «Поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній..

Навчання профактиву з питань охорони праці - кваліфікований захист прав працівників на безпечні умови праці, збереження їх життя та здоров’я

IMG 20181024 105106   Для об’єктивного та кваліфікованого захисту прав працюючих та здійснення профспілками громадського контролю за додержанням роботодавцем законодавства про охорону праці необхідно забезпечити якісне навчання з питань охорони праці на всіх рівнях профспілкового руху.   Федерація профспілок України системно працює над підвищенням рівня знань та практичних навичок фахівців, які опікуються питаннями охорони праці. З 22 по 26 жовтня 2018 року фахівці департаменту охорони праці апарату ФПУ..

У Запоріжжі відбувся семінар з питань охорони праці

20181005 123942   Профспілкові курси Запорізької обласної ради профспілок у конференц-залі готелю «Хортиця» на острові Хортиця минулого тижня організували проведення семінару з питань охорони праці для представників профспілок, громадських інспекторів з охорони праці металургійної та гірничодобувної промисловості Приватного акціонерного товариства «Запоріжвогнетрив». Семінар проходив у форматі круглого столу.   Перед слухачами виступили: Микола Чос - головний технічний інспектор праці Запорізької облпрофради, Сергій Пупов – головний державний інспектор відділу нагляду у..

Анонс. Безпека у будівництві – питання номер один

завантаження 3     Ні для кого не секрет, що в минулому році в будівельній галузі України сталося понад 220 нещасних випадків на підприємствах, 54 з яких закінчилися летально. Щоб почати пошуки можливостей підвищення рівня безпеки та захисту життя робітників будівельних організацій, науково-виробничий журнал «Охорона праці» вперше в країні організовує Міжнародну конференцію «Безпека праці у будівництві», яка відбудеться 24-25 жовтня у Конгрес-готелі «Пуща» (Пуща-Водиця, м. Київ). Вона стане майданчиком для..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 9/2018)

obl-9 ukr-2018 У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Вадим Кухтій. Як побудувати ефективну СУОП. Досвід АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі»   Зінаїда Купира. Від злочину до покарання. Хто може бути притягнений до кримінальної відповідальності за порушення законодавства про охорону праці   Людмила Солодчук. ASTARTA здійснює блакитну мрію. Репортаж про протипожежні навчання в столичному..

Як атестувати лабораторію досліджень трудового процесу?

ocenka-uslovii-truda   Шановні колеги! Набрав чинності Спільний наказ Мінсоцполітики та МОЗ "Про затвердження Порядку атестації лабораторій на право проведення гігієничних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу" від 29.05.2018 №784/4012 зареєстровано в Мінюсті від 03.08.2018 за №905/32357 (опубліковано в Офіційному віснику України 04.09.2018 у №67 (за інформацією Управління систематизації законодавства та координації правової роботи Мін'юсту)http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE32357.htmlЯк атестувати лабораторію досліджень трудового процесу за новим Порядком можна дізнатися у статті:https://lexinform.com.ua/zakonodavstvo/yak-atestuvaty-laboratoriyu-doslidzhen-trudovogo-protsesu/   Департамент охорони..

ОГОЛОШЕННЯ. В Мінюсті зареєстровано спільний наказ

АРГ Спільний наказ Мінсоцполітики та МОЗ «Про затвердження Порядку атестації лабораторій на право проведення гігієничних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу» від 29.05.2018 №784/4012 зареєстровано в Мінюсті від 03.08.2018 за №905/32357 і нарешті буде опубліковано в Офіційному віснику України 04.09.2018 у №67 (за інформацією Управління систематизації законодавства та координації правової роботи Мін'юсту). Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування Слідкуємо за його публікуцією та внесенням в загальну базу законодавства та НПА..

Мінсоцполітики і МОЗ надали остаточні відповіді на запит ФПУ щодо Порядку атестації санітарних лабораторій