ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 1/2018)

obl  1 ukr-2018 У номері – найактуальніші теми та найважливіші події очима наших кореспондентів і провідних українських експертів у різних галузях охорони праці. Пропонуємо вашій увазі статті:   Людмила Солодчук. Стигма та дискримінація працюють на ВІЛ. Про проект МОП з протидії ВІЛ/СНІДу у сфері праці   Олег Моісеєнко. Дотримуємось чи порушуємо конвенції? Чому урізають повноваження державних інспекторів праці   Олександр Фандєєв. Крізь негатив – до директив. Про зміни у вітчизняному..

У Кишиньові відбулася зустріч профспілкової мережі ВЕРС для спеціалістів з охорони праці із країн СНД

arton1830-02771            Експерти зібрались 12-13 грудня у рамках проекту Union-to-Union при організаційній підтримці МКП.               Зустріч відкрив Голова НКМП, Олег Будза, який підкреслив значимість проблематики охорони праці в країні і привів статистику, згідно з якою, в Молдові щорічно від травм і нещасних випадків на виробництві страждають близько 450 працівників, а 40 чоловік помирають.          В ході сесій, присвячених системі охорони праці Молдови, Олена Каркилан, керівник інспекції праці..

Мінсоцполітики надало роз'яснення

2623 w 647   На запит Федерації профспілок України Мінсоцполітики надало роз'яснення  щодо застосування списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2016 № 461 (далі – списки № 1 і № 2)   Департамент охорони праці ФПУ

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 12/2017)

obl-12 ukr-2017   У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів і працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олександр Фандєєв. В інтересах ЄС – мати стабільного та сильного сусіда. Новий проект ЄС – МОП для поліпшення умов праці українців   Дмитро Селявін. Прагнемо до досконалості. ПрАТ «Філіп Морріс Україна» – одне з переможців конкурсу «Краще підприємство з охорони праці»   Дмитро Селявін. Чернігівщина. Ситуація..

Операційний план профспілок у дії

пыдписання   На виконання доручення Премєр-Міністра  України  за результатами  його  зустрічі  13 листопада 2017 р. з представниками профспілок, та  пункту 20 відповідного операційного плану  дій ФПУ  по забезпеченню  виконання  зазначеного  доручення,  5 грудня 2017 р. в Мінсоцполітики відбулася зустріч представників ЦК профспілки трудящих металургійної та гірничо-добувної промисловості (Рябко О.І., Білик В.І.) та департаменту охорони праці апарату ФПУ (Андрієвський Ю.З.) з  фахівцями Мінсоцполітики (відділ умов та охорони праці)..

ФПУ застерігає ДСНС від порушень Конвенції МОП

100894 or   СПО об'єднань профспілок розглянув проект наказу Міністерства внутрішніх справ України "Про затвердження уніфікованої форми акта, складеного за результатами проведення планової (позапланової) перевірки щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, та інших форм розпорядчих документів", і повідомив Державну службу України з надзвичайних ситуацій, що в цілому погоджує проект акту із зауваженнями (лист СПО додається).   Прес-центр ФПУ

Відбулося чергове засідання тристоронньої комісії при Мінсоцполітики з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці

1430296280 1252565310 of   До складу тристоронньої комісії з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці, створеної наказом Міністерства соціальної політики України, входять представники Мінсоцполітики, Державної служби України з питань праці, СПО роботодавців та СПО об’єднань профспілок.  Очолює Комісію директор Департаменту  заробітної  плати  та умов праці Мінсоцполітики Товстенко О.П. Комісія періодично збирається для розгляду звернень громадян з питань порушення правил безпеки і гігієни праці на виробництві,..

Навчання представників профспілок з охорони праці

Отримання посвідчень після успішного іспиту Дон обл орг автом   ФПУ продовжує системно працювати над підвищенням рівня знань та практичних навичок фахівців профспілок, які опікуються питаннями охорони праці. Сподіваємося, що ні у кого не виникає сумніву, що якісне навчання профактиву з питань охорони праці на всіх рівнях профспілкового руху необхідне для кваліфікованого захисту прав працюючих на безпечну працю, збереження їх життя та здоров’я. Світ швидко змінюється, виникають..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 11/2017)

obl-11 ukr-2017     У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів і працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   До ідеалу ще далеко. Профспілки проти руйнування нормативно-правової бази з охорони праці   Олександр Фандєєв. Гідна – значить безпечна, продуктивна, високооплачувана. Про проблеми й перспективи реалізації Програми гідної праці МОП для України на 2016–2019 рр.   Олександр Фандєєв. 13 друзів Держпраці. Підсумки першого Всеукраїнського огляду-конкурсу..

Голова ФПУ Григорій Осовий привітав переможців конкурсу на краще вітчизняне підприємство

Изображение 380   13 жовтня у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».   У заході взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до присутніх: представників підприємств-переможців, керівництва Державної служби України з питань праці, за ініціативи якої відбувся конкурс, високопосадовців органів виконавчої влади, організацій роботодавців, Фонду соціального страхування України, Міжнародної організації праці, профспілковий лідер привітав переможців конкурсу та подякував..

Більше статей...

1. ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 10/2017)
  2. ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 9/2017)
  3. Всесвітній Конгрес з охорони праці в Сінгапурі
  4. Професійні спілки України проти необдуманого непрофесійного скасування нормативно-правових актів з охорони праці
  5. Григорій Осовий: «Можуть постраждати не тільки працівники, а й імідж держави, яка стала на європейський шлях розвитку»
  6. Законопроект 6489 захищає тіньовиків і не має права на існування
  7. Міжнародна виставка А+А 2017 – видатна подія, присвячена всім аспектам безпеки праці та охорони здоров’я на виробництві
  8. ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 8/2017)
  9. Уряд прийняв рішення, на якому профспілки наполягали більше року
  10. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 7/2017)
  11. Вимогу профспілок щодо Списків 1,2 частково виконано. Боротьба продовжується
Архiв
<< < Січень 2018 > >>