Відбулося чергове засідання тристоронньої комісії при Мінсоцполітики з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці

1430296280 1252565310 of   До складу тристоронньої комісії з питань надання дозволів на здійснення перевірок з охорони праці, створеної наказом Міністерства соціальної політики України, входять представники Мінсоцполітики, Державної служби України з питань праці, СПО роботодавців та СПО об’єднань профспілок.  Очолює Комісію директор Департаменту  заробітної  плати  та умов праці Мінсоцполітики Товстенко О.П. Комісія періодично збирається для розгляду звернень громадян з питань порушення правил безпеки і гігієни праці на виробництві,..

Навчання представників профспілок з охорони праці

Отримання посвідчень після успішного іспиту Дон обл орг автом   ФПУ продовжує системно працювати над підвищенням рівня знань та практичних навичок фахівців профспілок, які опікуються питаннями охорони праці. Сподіваємося, що ні у кого не виникає сумніву, що якісне навчання профактиву з питань охорони праці на всіх рівнях профспілкового руху необхідне для кваліфікованого захисту прав працюючих на безпечну працю, збереження їх життя та здоров’я. Світ швидко змінюється, виникають..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 11/2017)

obl-11 ukr-2017     У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів і працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   До ідеалу ще далеко. Профспілки проти руйнування нормативно-правової бази з охорони праці   Олександр Фандєєв. Гідна – значить безпечна, продуктивна, високооплачувана. Про проблеми й перспективи реалізації Програми гідної праці МОП для України на 2016–2019 рр.   Олександр Фандєєв. 13 друзів Держпраці. Підсумки першого Всеукраїнського огляду-конкурсу..

Голова ФПУ Григорій Осовий привітав переможців конкурсу на краще вітчизняне підприємство

Изображение 380   13 жовтня у Києві відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці».   У заході взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Звертаючись до присутніх: представників підприємств-переможців, керівництва Державної служби України з питань праці, за ініціативи якої відбувся конкурс, високопосадовців органів виконавчої влади, організацій роботодавців, Фонду соціального страхування України, Міжнародної організації праці, профспілковий лідер привітав переможців конкурсу та подякував..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 10/2017)

obl-10 У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Олеся Цибульська. Шлях завдовжки у чверть століття. Ювілей Закону України «Про охорону праці»: згадуємо головні зміни за минулі роки та розмірковуємо про перспективи   Тетяна Горюн. Коли закінчиться держруйнування? Федерація профспілок України проти бездумного й неправомірного скасування низки НПАОП, зокрема з охорони та гігієни..

ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 9/2017)

obl-9 ukr-2017-1   У ньому, як завжди, цікава й корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:   Ольга Богданова. Справжній мудрець не вчить. Він вчиться. Як донести до працівника інформацію з виробничої безпеки   Віталій Цопа. Ризик-орієнтоване мислення: основи, навчання та впровадження. Частина II. Зміст навчальних курсів з гігієни та безпеки праці, що пропонують закордонні й вітчизняні навчальні організації   В’ячеслав Кукуріка...

Всесвітній Конгрес з охорони праці в Сінгапурі

a9010351 МОП представляє нові глобальні оцінки, щодо виробничого травматизму, викликів у сфері охорони праці На XXI Всесвітньому конгресі з охорони праці, який відкрився в Сінгапурі 3 вересня, МОП представляє нові глобальні оцінки на основі щорічних даних рівня виробничого травматизму, професійних захворювань і пов’язаних з ними загальних економічних збитків. Нові дані відображають зростаючий об’єм інформації, який засвідчує факти про те, наскільки дорого в глобальному масштабі обходиться відсутність адекватних..

Професійні спілки України проти необдуманого непрофесійного скасування нормативно-правових актів з охорони праці

8       Кабінет Міністрів України Розпорядженням від 23 серпня 2016 р. № 615-р проігнорувавши консультаціями з соціальними партнерами та вимогами абзацу другого пункту 7 §33 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 № 950 затвердив план заходів щодо дерегуляції господарської діяльності мета якого полегшити ведення бізнесу в Україні.          В пояснювальній записці (пункт 9) до проекту зазначеного Розпорядження зазначено, що він не..

Григорій Осовий: «Можуть постраждати не тільки працівники, а й імідж держави, яка стала на європейський шлях розвитку»

ОСОВОЙ В РУБАШКЕ   У Верховній Раді 12 липня у першому читанні прийнято законопроект № 6489, який на думку авторів повинен запобігти надмірному тиску на суб’єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. Начебто і благородна справа, а що насправді стоїть за положеннями цього документу.   – Григорію Васильовичу, документ про який йдеться має спрямовуватися на покращення бізнес клімату в країні, а як він..

Законопроект 6489 захищає тіньовиків і не має права на існування

13745   Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева. Зазначений законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення", фактично, створює тепличні умови для тінізації ринку праці, а слова з його назви про «запобігання надмірному тиску на суб’єктів господарювання» можна справедливо замінити на «уникнення відповідальності для тіньовиків». «Цей..

Більше статей...

1. Міжнародна виставка А+А 2017 – видатна подія, присвячена всім аспектам безпеки праці та охорони здоров’я на виробництві
  2. ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 8/2017)
  3. Уряд прийняв рішення, на якому профспілки наполягали більше року
  4. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 7/2017)
  5. Вимогу профспілок щодо Списків 1,2 частково виконано. Боротьба продовжується
  6. ВИЙШОВ У СВІТ ЧЕРГОВИЙ НОМЕР ЖУРНАЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ» (№ 6/2017)
  7. Готуємось до 100-річчя від Дня утворення технічної інспекції праці профспілок
  8. Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№ 5/2017)
  9. Григорій Осовий: «Питання охорони праці, створення гідних та безпечних її умов були і є серед головних пріоритетів профспілок»
  10. Всемирный день охраны труда 2017. «Точные данные помогут спасти жизни людей»
  11. Порядок збору інформації щодо травматизму потребує удосконалення
Архiв