ор

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Україна відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685 також відмічає цю дату.

 

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та культури охорони праці в Україні. В цьому році зазначений Всесвітній день охорони праці буде відзначатись під гаслом: «Запобігання професійним захворюванням».

Організаційний комітет з підготовки і проведення заходів у 2013 році з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, що складається з представників сторін соціального діалогу, затвердив план відповідних заходів і опублікував звернення до центральних та місцевих органів виконавчої влади, 
Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій.

В свою чергу, Федерацією профспілок України розроблено свої Заходи, які затверджені Постановою Президії ФПУ від 28.03.2013 № П-17-16.

 

Департамент охорони праці ФПУ