1364886971 bezpeka praci

 

І у звичайного робітника, і в керівника підприємства можуть час від часу виникати труднощі щодо організації і забезпечення на належному рівні безпечних умов праці, оформлення певних документів з охорони праці, профілактики виробничого травматизму тощо. На запитання, куди звертатися, і хто може підказати та допомогти, якщо такі випадки все ж таки трапляються, відповідь наразі є.

Для налагодження комунікації з населенням та вирішення актуальних питань у сфері охорони праці територіальні органи Держпраці продовжують створювати інформаційно-консультативні пункти. Таке рішення було прийняте на семінарі «Про підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду на підприємствах агропромислового комплексу та у соціально-культурній сфері».

Звернувшись у такі пункти, кожний охочий громадянин може отримати від фахівців територіальних органів Держпраці консультативну допомогу з питань:

– створення безпечних умов праці;

– правильності оформлення розслідування нещасних випадків;

– дозвільної системи та ринкового нагляду;

– умов праці та гігієни праці;

– а також інші хвилюючі питання з охорони праці.

Пункти створені при районних державних адміністраціях, Фондах соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, центрах зайнятості.

Станом на 1 червня 2016 року вже створено понад 250-ти таких пунктів майже в усіх областях України.

Адреси та телефони інформаційно-консультативних пунктів (додається).

 

 

Правова та технічна інспекція праці апарату ФПУ

(інформацію взято з сайту Держпраці)