11899

 

3 квітня ц.р. на засіданні Комітету з питань соціальної політики та праці Верховної Ради України за участю представників сторін соціального діалогу було підтримано законопроекти, внесені народним депутатом України Лютіковою В.І. (реєстраційний №2323) щодо впорядкування безоплатної видачі молока і газованої води працівникам, які працюють в шкідливих умовах праці.

Законопроект був ініційований ФПУ. На висновок науково-експертного  управління Верховної Ради України до законопроекту № 2323  СПО направлено зауваження (лист додається) з порівняльною таблицею.

Було також підтримано законопроект, підготовлений Держгірпромнаглядом за участю фахівців ФПУ «Про внесення доповнень до Закону України «Про охорону праці» щодо врегулювання накладання штрафів до юридичних та фізичних осіб, які використовують найману працю».

Листом СПО об’єднань профспілок від 08.04.2013 № 04-18/438-СПО було запропоновано при подальшому опрацюванні законопроекту внести до нього доповнення, які зокрема передбачають стягнення штрафу з юридичної особи у разі перешкоджання технічним інспекторам праці та іншим уповноваженим представникам профспілок у виконанні ними своїх обов’язків, визначених законодавством.

Департамент охорони праці ФПУ