IMG 2509

 

Необхідність удосконалення системи інспекції умов праці через внесення змін до законодавства та за допомогою застосування механізмів соціального діалогу, - про це йшлося 30 серпня у Мінсоцполітики під час зустрічі з експертами Міжнародної організації праці (МОП).

 

У заході взяли участь заступник Голови ФПУ Олександр Шубін, представники Всеукраїнських профоб’єднань, що входять до складу СПО профспілок, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, фахівці профільних підрозділів апарату ФПУ та міністерства.

Експерти МОП розповіли про хід запровадження в Україні проекту «Зміцнення системи інспекції праці і механізмів соціального діалогу», який реалізується у рамках Програми Гідної праці МОП для України на період 2016-2019 рр.

Було акцентовано на необхідності врахування міжнародної практики у проведенні перевірок умов праці на робочих місцях, вдосконалення вітчизняного законодавства про працю та розширення повноважень державних структур, які проводять такі перевірки. На думку міжнародних експертів МОП, у цій роботі є дуже важливою участь профспілок, які мають досвід здійснення громадського контролю та розробки законопроектів соціальної спрямованості.

Олександр Шубін високо оцінив перспективи впровадження зазначеного проекту МОП в Україні та його значення для підвищення ефективності системи інспекції праці, зокрема роботи Держпраці. Це не тільки дозволить покращити ситуацію із охороною праці на підприємствах, поліпшити умови праці для працівників, підвищити її безпеку, а також допоможе у боротьбі із такими явищами, як заборгованість по зарплаті, виплата зарплат у конвертах, нелегальна зайнятість тощо.

Учасники зустрічі висловились за подальшу спільну роботу щодо впровадження презентованого проекту МОП з метою проведення навчання інспекторів праці, посиленні соціального захисту працівників і зміцнення соціального діалогу.

 

IMG 2500

 

IMG 2471

 

 

IMG 2483

 

IMG 2475

 

 

Прес-центр ФПУ