obl-9 ukr2В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Віталій Цопа. Стратегія + програма = результат. Про те, що стратегію і програму з безпеки та гігієни праці України потрібно формувати на основі передового досвіду.

Олександр Фандєєв. У Сорочинцях тільки веселі пригоди. Про безпечну роботу Сорочинського ярмарку-2016 подбала Держпраці.

Дмитро Селявін. Поведінковий аудит як інструмент охорони праці. Спілкування керівника з підлеглим на тему охорони праці сприяє безпечній поведінці працівника.

Олеся Цибульська. По-новому про відоме, або Читаючи Закон…У статті висвітлено вимоги з охорони праці для певних категорій працівників.

Олександр Фандєєв. Сміття смердить небезпекою та брудними грішми. Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом змусила суспільство іншими очима подивитися на масштабну проблему.

Володимир Терещенко. Відходи – у доходи. У Чернігівському відділенні ПАТ «САН ІнБев Україна» заробляють на чому тільки можуть.

Олег Моісеєнко. Управління службою охорони праці. Деякі аспекти управлінських функцій стосовно питань охорони праці

Олег Моісеєнко. Приклад, гідний наслідування. Ефективне планування й організація повсякденної роботи СОП величезного підприємства

Олег Моісеєнко. Роботи з підвищеною небезпекою за нарядом-допуском: відмінні та спільні риси. Все про порядок застосування нарядно-допускної системи.

Володимир Терещенко. Братська могила. Причини загибелі людей в колекторах й інших замкнутих просторах.

Наталія Романенко, Олександр Сліпачук. Працюй без травм. Найтиповіші виробничі травми по різних галузях економіки.

Володимир Потебешко. Установи основну причину нещасного випадку. Навчальний практикум журналу на допомогу спеціалістам з охорони праці

Марія Алієва. Гігієна праці верстатників. Про особливості умов праці та профілактику профзахворювань верстатників.

Олег МоісеєнкоІнструменти професійного добору. Методи оцінки професійної придатності персоналу, які використовує компанія Hogan.

Оксана Орєхова, Олександр Павленко Вимірюємо напруженість праці. Визначення класу та ступеня напруженості трудового процесу під час гігієнічної оцінки умов праці.

Олексій Савченко. Профілактика сприяє зниженню травматизму. Ще раз про нагальну потребу скасувати мораторій на перевірки.

 

На допомогу фахівцю з охорони праці.

Безпека праці під час проведення робіт у замкнених просторах (колодязях, резервуарах, камерах тощо)

Управління професійними ризиками: проблеми та рішення