obl-10 2016-укр

 

В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Людмила Солодчук. Гідні бути роботодавцями. Інтерв’ю з головою ФРУ Д.Олійником.

Дмитро Матвійчук. Травматизм зростає. Про роботиу колегії Держпраці.

 

Дмитро Селявін. Бути чи не бути атестації робочих місць? На що вплине змінення цієї процедури або взагалі її скасування.

 

Олег Моісеєнко. Атестація робочих місць: функції служби охорони праці. Хто має проводити атестацію робочих місць і з чого потрібно починати.

 

Дмитро Селявін. Є така професія – охороняти працю   . На що слід очікувати студентам, які обирають спеціальність «Охорона праці».

 

Вадим Кобець. Які спеціалісти з ОП потрібні сьогодні. Як європейський освітній підхід може впливати на вітчизняну систему підготовки у ВНЗ.

 

Ольга Гріньова. Лідерство та відповідальність. Ефективність охорони праці прямо залежить від того, якою мірою керівництво дбає про комфорт і безпеку персоналу.

 

Ростислав Сурін, Володимир Ященко. Тема для обговорення. Хто і як повинен підбирати ЗІЗОД та чому потрібно терміново переглянути Кодекс цивільного захисту України.

 

Олександр Лисенко. OHSAS 18001: крок за кроком. Процедури підготовки й реагування в надзвичайних ситуаціях.

 

Костянтин Теличко. План ліквідації. Концепція реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

Олена Семко. Трагедія у Світловодську. Про безпеку робіт у колодязях та інших замкнених просторах.

 

Микола Федоренко. Окрема думка: варіанти дій. У наступній редакції Порядку розслідувань мають бути врегульовані суперечливі питання щодо оформлення окремої думки.

 

Володимир Потебешко. Драбина не підходить. Порушення норм безпеки можуть закрастися навіть до документів, що регулюють порядок безпечного виконання робіт.

 

Микола Федоренко. Уроки державної мови: огородження чи огорожа? Про особливості використання певних термінів у чинних НПАОП.

 

Лариса Рєзник, Тетяна Павленко. Бережемо й тренуємо серце  . Рекомендації медиків щодо попередження й профілактики кардіоваскулярних захворювань на робочих місцях.

 

Олександр Калашнюк. Гіркий урок. Як може змінитися хід розслідування, якщо укладений між працівником і роботодавцем цивільно-правовий договір має всі ознаки трудового.

 

На допомогу фахівцю з охорони праці

 

Стратегія Європейського Союзу з розвитку здоров’я та безпеки праці на 2014–2020 роки.

 

На шляху сертифікації СУОП: алгоритм дій.