obl-11 2016 ukr2

 

В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Дмитро Селявін Список Гройсмана. Роботу уряду над оновленням Списків № 1 та № 2 профспілки оцінили критично.

 

Людмила Солодчук  Держпраці зміцнюється. МОП розпочала проект з підтримки розбудови в Україні системи інспекції праці.

 

Дмитро Селявін А в малій справі проблем чимало. Про потребу створення системи «консультантів» з охорони праці для підтримки малого та середнього бізнесу.

 

Олег Моісеєнко Приписи важливі, приписи потрібні! Практичні поради, як правильно скласти цей документ.

 

Валерій Поліковський Партнерське лідерство на МГЗ. Найефективніший спосіб мотивації працівників до безпечної поведінки – особистий приклад керівника.

 

Олег Моісеєнко Опираючись на досягнуте. Про успішне поєднання традицій і новацій у СУОТ найбільшого металургійного підприємства України.

 

Олександр Фандєєв, Щоб солодке не було гірким. Не шкодувати грошей на охорону праці та здоров’я – політика агропромхолдингу «Астарта-Київ».

 

Олег Моісеєнко Нарядно-допускна система підприємства: відповідальні особи. Завдання та обов’язки осіб, які відповідають за безпеку робіт, що здійснюються за нарядами-допусками.

 

Сергій Колесник Хто забув про сани влітку? Які заходи має містити план підготовки підприємства до роботи в осінньо-зимовий період.

 

Володимир Потебешко Установи основну причину нещасного випадку. Навчальний практикум журналу на допомогу спеціалістам з охорони праці.

 

Наталія Романенко ЗІЗ є – безпеки нема!  Чому працівники не використовують наявні засоби індивідуального захисту.

 

Сергій Колесник, Ігор Приймак АПК: потрібно діяти!  Для зменшення смертельного травматизму в АПК потрібні рішення на державному рівні.

 

Сергій Колесник Робочий час – за тахографом. Коли в Україні буде запроваджено жорсткий контроль за режимом праці та відпочинку водіїв?

 

Галина Пилипенко Право водія на здоров’я. Дослідження дії на водіїв шкідливих виробничих чинників – ефективна профілактика ДТП.

 

Тетяна Жмуд Гігієністи працюють. Дружня фахова порада іноді дієвіша за примус до виконання норм і правил.

 

Олеся Цибульська Стрес на робочому місці як складова ризику на виробництві. Про залежність частоти настання нещасних випадків від інтенсивності стресу, який переживає працівник.

 

Зінаїда Купира Андрій Демчук: «Перемогами у спорті привертаємо увагу до проблем інвалідів» Інтерв’ю на актуальну тему.

 

На допомогу фахівцю з охорони праці:

 

Організація проведення робіт у зимовий період.

Процедура «Готовність до аварійних ситуацій і реагування на них».