ОХ

 

 

28 квітня з нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий на чолі профспілкової делегації взяв участь в урочистих заходах з нагоди цієї події. У заході також взяли участь Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, заступник Голови ФПУ Євген Драпятий, представники державних установ, профспілкових організацій, роботодавців та трудових колективів.

 

Профспілковий лідер поклав квіти до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві у парку «Відрадний» Солом'янського району Києва, а також взяв участь у церемонії нагородження переможців Фіналу конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», що проходив у Центрі дитячої та юнацької творчості Солом'янського району.

 

«Питання охорони праці, створення гідних та безпечних її умов були і є серед головних пріоритетів профспілок, - зазначив Григорій Осовий. – І, звичайно, українські профспілки, Федерація профспілок України 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці - проводить відповідні заходи, мета яких , з одного боку, вшанувати тих, хто, на жаль, загинули на виробництві, з другого – обговорити шляхи удосконалення системи безпеки та охорони праці. До цього дня журнал «Охорона праці» вже традиційно проводить конкурс дитячого рисунка, який засвідчує розуміння дітей, як ставитися до безпеки праці».

 

Григорій Осовий зазначив, що Федерація профспілок України має у своєму активі тисячі громадських інспекторів з охорони праці, які працюють на громадських засадах та тісно співпрацюють з інспекторами Держпраці. ФПУ, її членські організації постійно працюють над удосконаленням системи безпеки праці на всіх рівнях – від законодавчого до виробничого.  

 

Голова ФПУ підкреслив, що охорона праці за своєю суттю є охороною життя і здоров’я людини в процесі праці, тому профспілки нагадують третю статтю Конституції України, яка гласить, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Тому нам усім – і тим, хто організує виробництво, і хто приступає до роботи, і профспілкам, які патронують інтереси найманих працівників, треба бути досить уважними до реалізації тих нормативних вимог, які стосуються охорони праці і середовища, де працює людина.

 

Додамо, що профспілковий лідер взяв участь в церемонії нагородженні переможців конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», що проходив у Центрі дитячої та юнацької творчості Солом'янського району. Він поздоровив переможців та побажав їм подальших успіхів у житті та творчості.

 

Девіз та тема цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці – «Оптимізація збору та використання даних з охорони праці».

 

Напередодні оргкомітет з його проведення виступив із зверненням (http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/okhorona-pratsi-i-zdorov-ya/218-vsesvitnij-den-okhoroni-pratsi-2016/12083-zvernennya-organizatsijnogo-komitetu-z-pidgotovki-ta-provedennya-u-2017-rotsi-zakhodiv-z-nagodi-dnya-okhoroni-pratsi-v-ukrajini).

 

 

 

А 27 квітня відбулися круглий стіл та брифінг на тему «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці» (http://fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/okhorona-pratsi-i-zdorov-ya/218-vsesvitnij-den-okhoroni-pratsi-2016/12176-golovne-shchob-lyudina-bula-zdorovoyu-2).

 

 

 

Прес-центр ФПУ

 

ОХ12

 

ОХ10

 

ОХ1

 

ОХ2

 

ОХ3

 

ОХ4

 

ОХ5

 

ОХ7

 

ОХ8

 

ОХ9