a9010351

МОП представляє нові глобальні оцінки, щодо виробничого травматизму, викликів у сфері охорони праці

На XXI Всесвітньому конгресі з охорони праці, який відкрився в Сінгапурі 3 вересня, МОП представляє нові глобальні оцінки на основі щорічних даних рівня виробничого травматизму, професійних захворювань і пов’язаних з ними загальних економічних збитків.

Нові дані відображають зростаючий об’єм інформації, який засвідчує факти про те, наскільки дорого в глобальному масштабі обходиться відсутність адекватних рішень існуючих та виникаючих проблем у сфері охорони праці і наскільки охорона праці є важливою для забезпечення стійкого розвитку. Проблеми, пов’язані з охороною праці, отримують все більш широке визнання, як такі, що носять глобальний характер і потребують глобальних рішень.
         Всесвітній конгрес – головний міжнародний форум у сфері охорони праці, в якому приймає участь біля 3 000 спеціалістів з охорони праці, наукових співробітників, представників роботодавців і працівників, відповідальні посадові особи урядів та інших державних органів з усього світу. Вони діляться між собою ідеями, результатами наукових розробок і передовим досвідом вирішення найважливіших питань, повязаних з охороною праці.

Як один із організаторів форуму, МОП на Всесвітньому конгресі з охорони праці піднімає найважливіші питання у цій сфері, зокрема:

  • Майбутнє сфери праці і його вплив на ситуацію в галузі охрани праці
  • глобальні проблеми в в галузі охрани праці, що потребують глобальних рішень
  • необхідність надійних достовірних даних з охрани праці
  • поліпшення охорони праці в глобальних виробничо-ринкових ланках
  • ситуація с расширенням бази знань з охорони праці і взаимодією у цій сфері
  • здорові умови праці і тенденції у сфері гігієни праці
  • оцінка суспільної користі охорони праці
  • стратегії забезпечення дотримання норм охрани праці та передовий досвід у цій галузі

         До цього Всесвітнього конгрессу МОП приурочила паралельний форум – Молодіжний конгрес , який проходить в рамках проекту «Молоді – безпечну працю»  (SafeYouth@Work project). В ньму беруть участь 125 молодых людей, відібраних для участі в Молодіжному конгресі за вклад у забезпечення охорони праці працюючої молоді.  Задача Молодіжного конгресу - сформувати рух молодих прибічників охорони праці, які стануть виразниками інтересів молоді у вирішенні актуальних для неї проблем охорони праці. На конгресі будуть названі переможці проведеного МОП першого  конкурсу серед журналістів «Молоді – безопечну працю»  (Safe Youth@Work Media Competition) і представлені їх матеріали. Конкурс стане оглядом рабіт, на яких молоді журналісти з різних країн світу розкажуть про своє бачення проблем охорони праці.
       Всесвітній конгрес, який проходить один раз в три роки, організований Міжнародною організацією праці (МОП) і Міжнародною асоціацією соціального забезпеченняОСЗ. В ролі приймаючої сторони в цьому році выступає міністерство трудовых ресурсівСінгапуру.    
         МОП розглядає цей конгресс як можливість представити результати своєї работи у сфері охорони праці за останні три роки і внести вклад в досягнення цілей конгресу, направлених на створення безпечної і здоровї сфери праці.

         Для отримання більш детальнішої інформації, даних довідкового характеру і документів, можна звернутися до Джарада Блока (Jared Bloch): моб. +4179/593-1482 або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

 

Підготували департаменти ФПУ:

міжнародних звязків і охорони праці