ohor 003

 

У рамках проведення Всесвітнього дня охорони праці в залі засідань президії Тернопільської обласної ради профспілок відбувся «круглий стіл» на тему: «Запобігання професійним захворюванням». У заході взяли участь та виступили начальник Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області В.О.Паничев, заступник територіального управління Держгірпромнагляду в області В.П.Паславський, в.о. начальника управління виконавчої дирекції ФСНВ в Тернопільській області А.Б.Матковський.

            Відкриваючи дискусію, голова обласної ради профспілок А.В.Присяжний звернув увагу на найбільш актуальні проблеми у сфері запобігання виробничої захворюваності в текстильній промисловості та захворюваності на туберкульоз медичних працівників протитуберкульозних закладів.

            Під час виступів фахівців Головного управління Держсанепідслужби М.М.Павельєвої та О.П.Бандури було наведено ряд конкретних фактів та цифр стосовно професійної захворюваності в області.

            З детальним аналізом професійної захворюваності в області учасників «круглого столу» ознайомив начальник відділу організації профілактики нещасних випадків та професійних захворювань ФСНВ в Тернопільській області О.С.Чернов.

            Питання участі профспілок у запобіганні нещасних випадків на виробництві та професійним захворюванням порушили голови обласних профорганізацій працівників текстильної і легкої промисловості І.І.Пеньонжко та охорони здоров’я В.П.Кузів.

            Учасники «круглого столу» виробили рекомендації для органів виконавчої влади, роботодавців, профспілкових організацій, державних контролюючих органів щодо охорони життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників.

 

 

                 Михайло Марчук,

Технічний інспектор праці облпрофради

 

ohor 005

 

ohor 010

 

ohor 011

 

ohor 015

 

ohor 017

 

ohor 020