Изображение 1675

21 листопада у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України відбувся завершальний етап та підбиття підсумків щорічного конкурсу «Краще підприємство з охорони праці» -2018.

Святковий настрій учасникам церемонії створили артисти творчого колективу МЦКМ ПУ Зразкового фольклорного ансамблю «Співаночка».

Переможців привітали організатори конкурсу – представники Державної служби з питань праці, посадовці міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій, Фонду соціального страхування України.

Изображение 1647

Звертаючись до присутніх Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що життя і здоров’я – основна цінність людини, тому обов’язок держави і роботодавця робити все необхідне, аби умови праці на підприємствах були безпечними, а робочі місця облаштуванні належним чином.

Изображение 1711

Профспілки, як представники найманих працівників, здійснюють громадський контроль зокрема за охороною праці. І головним у цій роботі вважають упередження ризиків, які об’єктивно виникають у процесі проведення робіт, тому Держпраці, як державній структурі, роботодавцям і громадськості потрібно поєднувати зусилля задля досягнення цієї мети – збереження життя і здоров’я на робочому місці.

Голова Державної служби з питань праці Роман Чернега сказав, що першочерговим завданням на сьогодні є зниження виробничого травматизму, а також впровадження на підприємствах України сучасних методів управління охороною праці, створення безпечних умов праці згідно з європейськими стандартами.

Изображение 1698

- Цього ми можемо досягти виключно у тісній співпраці з нашими партнерами – роботодавцями та профспілками, - зазначив керівник. - Підприємства-переможці Конкурсу отримують насправді заслужену нагороду, - підкреслив він, - далеко не кожне підприємство відповідає вимогам конкурсу, тому ми нагороджуємо лише тих, хто по-справжньому цінує працівника, піклується про його здоров’я і безпеку.

Изображение 1690

Підприємства відбирались з урахуванням наступних критеріїв:

- функціонування ефективної системи управління охороною праці,

- проведення службою охорони праці заходів щодо поліпшення умов праці,

- наявність кабінетів, кутків з охорони праці та їх обладнання,

- фінансування заходів з охорони праці, своєчасне забезпечення працівників якісним спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту,

- систематична підготовка працівників до безпечного виконання робіт тощо.

Изображение 1733

За результатами оцінювання було визначено переможців за такими основними номінаціями:

- видобувна промисловість, виробництво продовольчих товарів, виробництво товарів та надання послуг для населення, діяльність у сфері будівництва, виробництво фармацевтичних препаратів та матеріалів, діяльність у сфері виробництва електроенергії та зв’язку, будівництво та транспорт переробна промисловість.

Трудові колективи - переможці конкурсу поряд з Дипломами та статуетками отримали Подяки від Президії ФПУ, які в урочистій обстановці їм вручив Голова ФПУ Г.Осовий.

Изображение 1741

Изображение 1761