333

 

З метою гармонізації національного законодавства з охорони праці до рамкової Директиви Ради ЄС розроблено проект нової редакції Закону «Про охорону праці» . Робоча назва законопроекту «Про безпеку праці та здоров’я працівників», який за планами Уряду має бути прийнятий у 2020 році. Законопроект розроблено на виконання заходів, визначенних Урядом на виконання Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні щодо підготовки законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ризикоорієнтовного підходу у сфері безпеки та гігєни праці".
Проект розроблено Мінсоцполітики  за участю  Держпраці та менеджерів проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці".
Для опрацювання законопроекту Мінсоцполітики створило робочу групу, до якої за пропозицією СПО обєднань профспілок увійшли 6 представників членських організацій ФПУ та 2 представника від СПО об'єднань профспілок
За інформацією Мінсоцполітики даний законопроект після опрацювання робочою групою буде опублікований на офіційному сайті Мінсоцполітики для громадського обговорення. Однак на сайті ФПУ цей проект вже розміщено і всі зацікавлені фахівці наших членських організацій можуть ознайомитися з ним і надавати свої пропозиції і зауваження до департаменту охорони праці апарату ФПУ.
04.07.2019 відбудеться перше засідання робочої групи щодо розгляду і опрацювання редакції зазначеного законопроекту,  На сайті ФПУ буде постійно висвітлюватися інормація щодо результатів роботи зазначеної робочої групи. Слідкуйте за подіями!  Сподіваємося на Вашу підтримку і плідну співпрацю у цій дуже важливій для життя і здоровя працівників сфері.

ДОРОЖНЯ КАРТА

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

 

Департамент охорони праці ФПУ