А  

 

У Києві 12–14 лютого перебуває моніторингова місія Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) та Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ПЄРР).

Серед членів місії - виконавчий секретар PERC Антон Лєппік, голова Чесько-Моравської конференції профспілок Джозеф Стредула та міжнародний секретар цього профцентру Богумил Чап, керівник міжнародного департаменту Загальної конфедерації профспілок П'єр Рене Крістоф Кутаз, міжнародний секретар Національного польського профоб'єднання Солідарність Анджей Адамчік та керівник міжнародного департаменту Конфедерації профспілок Словаччини Мирослав Хайнош.

 

А2

 

Метою приїзду місії ЄКП/ПЄРР є ознайомлення зі становищем українських працівників, зокрема факторами, які зумовлюють їх масову міграцію до країн ЄС, ходом реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у першу чергу щодо створення гідних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці, якісного громадського обслуговування, дотримання прав профспілок та трудящих тощо. 

Джозеф Стредула: «Ціль цієї місії - допомогти вам у складний час», - зазначив голова Чесько-Моравської конференції профспілок Джозеф Стредула під час зустрічі членів місії з керівництвом Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України та їх членських організацій, яка відбулась 13 лютого у приміщенні МКЦМ ФПУ.

Основні питання, які цікавлять європейських колег - причини міграції українців. соціально-економічна ситуація та стан дотримання трудових прав, а також проблема відтоку кваліфікованої робочої сили з України.Європейські профспілки вважають, що працівники повинні мати право на гідну працю та гідну зарплату у своїх країнах.

Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова КВПУ Михайло Волинець, керівники галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань -  Профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України Василь Мойсюк, Всеукраїнської профспілки працівників і підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг Тетяна Ясько, Закарпатської обласної ради профспілок Володимир Фленько проінформували членів місії про стан дотримання прав та інтересів людей праці в Україні, дії профспілок щодо підвищення ефективності соціально-економічного захисту працівників.   

 

А4

 

Відео-запис виступів можна переглянути на сторінці ФПУ у  Facebook.

Того ж дня міжнародна профспілкова делегація мала зустрічі у Міжнародній організації з міграції, в офісі Уповноваженого Верховної Ради  України з прав людини, в Кабінеті Міністрів України, а також у представництві Міжнародного валютного фонду.

 

А3

 

На 14 лютого заплановано зустрічі з першим заступником голови профільного Комітету Верховної Ради України Сергієм Капліним, в Міністерстві закордонних справ України, в Представництві ЄС в Україні, а також прес-конференція в інформаційної агенції Укрінформ та підбиття підсумків перебування місії в Києві.

 

Прес-центр ФПУ