8989897766

 

Представник Федерації профспілок України у Верховній Раді України, Народний депутат України і лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін (СДП) 16 серпня у рамках туру Україною зустрівся з профактивом Черкаської області.

 

Сергій Каплін проінформував черкащан про результати зустрічі в областях, ситуацію в трудових колективах, заснування нового блоку «За простих людей», який виник в результаті об’єднання Соціал-демократичної та соціалістичної партії України.

На зустрічі розглядалися питання щодо стану трудових відносин в Україні, зайнятості населення, а також можливостей реалізації в парламенті законодавчої ініціативи профспілок. Це стосується пенсійної та медичних реформ, удосконалення громадського контролю за трудовими відносинами. Сергій Каплін розповів про спільну роботу щодо вдосконалення трудового кодексу, питань оплати праці, підвищення соціальних стандартів. Також подякував профспілковому активу області за участь у відстоюванні інтересів працюючих під час протестних акцій, перемовин з урядовцями.

Пропозиції, надані учасниками зустрічі народний депутат України пообіцяв реалізувати у парламенті.

Голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, який вів зустріч, нагадав про спільні дії спілчан з С. Капліним як на Черкащині, так і в столиці нашої держави, подякував йому за надану можливість проведення прес-конференцій у Верховній Раді України, участь у переговорних процесах з представниками Уряду і його підтримку профспілкової позиції під час участі у телерадіоефірах.

Голова галузевої профспілки енергетиків, Олександр Молдаванов подякував С. Капліну за підтримку позиції колективу ПАТ «Черкасиобленерго» щодо виплати заборгованої заробітної плати, вирішенню питань енергетиків у НКРЕКП.

Голова обкому працівників охорони здоров’я Кочубей В.Г. передала звернення-вимоги спілчан щодо реформування медичної галузі.

Під час зустрічі освітяни підняли питання фінансування закладів профтехосвіти та необхідності збільшення чисельності студентів, які будуть навчатися за рахунок бюджетних коштів.

 

2

 

3

 

Федерація профспілок

Черкаської області