44 28 10 10 86

 

         Створення належних умов для безпечної праці знаходиться в центрі уваги як господарників, так і профспілкової організації нашого управління. Для буровиків ця проблема набуває особливої гостроти, адже їх виробнича діяльність здійснюється в нелегких умовах.

         Як зазначає горлова профкому Прикарпатського УБР Г.Третяк, на виконання заходів з охорони праці за рахунок всіх джерел фінансування за 9 місяців 2013 року витрачено 1029,3 тис.грн. Основна частина цих коштів витрачається на забезпечення працівників спецодягом і спецвзуттям, засобами індивідуального захисту. 130 чоловік, які трудяться в шкідливих умовах одержують спецхарчування, молоко та фруктові соки. Зазначені кошти також витрачаються на придбання медикаментів та поповнення медикаментами аптечок на виробничих об”єктах, призначених для надання першої долікарської допомоги.

         Питання охорони праці систематично розглядається на виробничих нарадах, загальних зборах трудових колективів. Вживаються заходи, спрямовані на попередження виробничого травматизму.

         Постійно діюча комісія Управління бурових робіт (УБР), до складу якої входять члени профкому, за 9 місяцців минулого року здійснила 17 перевірок стану охорони праці. За їх результатами 19 посадових осіб позбавлені премій, 2 одержали адміністративні стягнення. А після перевірок фахівцями управління Держгірпромнагляду в 2013 р. накладено штрафів на суму понад 3 тисячі гривень.

         1024 працівники управління згідно встановлених термінів пройшли в минулому році медичні огляди. За їх результатами частина трудівників переведені на іншу роботу, а 24 – одержали путівки на лікування в санаторно-курортних закладах.

         В 2009-2910 роках проводилася атестація робочих місць за умовами праці тих осіб, які трудяться у важких і шкідливих умовах. За підсумками атестації виявлено 1133 працівників, яким належать додаткові відпустки, та 1145 працівників, що мають право на пенсію на пільгових умовах.

         За 2010-2013 роки в управлінні не було допущено категорійних аварій. На жаль, повністю уникнути виробничого травматизму не вдалося. В лютому 2013 року столяр С., порушивши правила техніки безпеки, одержав травму руки. Потерпілий отримав відповідне відшкодування, перебував на лікуванні і після одужання переведений на іншу роботу.

         Безпечні умови праці, збереження життя і здоров”я працюючих було і залишається нагальною профспілковою турботою.

 

         Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області