загруженное17 березня 2014 року відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні, на якому було прийнято Звернення Організаційного комітету під гаслом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві» та План заходів з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні. Від ФПУ у засіданні взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України – Українець Сергія Якович.

Всесвітній День охорони праці 28 квітня за ініціативи Міжнародної організації відзначають понад 100 країн світу.

В Україні відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 р. він відзначається як Національний день охорони праці. У 2014 році девіз за рекомендацією МОП: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.

У рамках заходів, запланованих Організаційним комітетом, пройде місячник охорони праці, проводитимуться тематичні колегії та зустрічі з трудовими колективами на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працівників». Планується проведення оглядів – конкурсів з визначення кращого підприємства у 2013 році, а власне на підприємствах – конкурсів на краще робоче місце, виробничу бригаду, дільницю тощо. Кульмінацією стане нагородження кращих працівників та підприємств у сфері охорони праці на державному, галузевому, регіональному рівнях з нагоди Дня охорони праці в Україні.

Департамент охорони праці апарату ФПУ