Фестиваль Безопасный труд 2014 СТАТУЕТКА победителя-e1398285972524

 

23 квітня у Києві в кінотеатрі «Лінія Кіно» відбулася церемонія нагородження переможців Першого Всеукраїнського фестивалю анімаційних та відеофільмів «Безпечна праця – 2014», який був організований журналом «Промислова безпека» при підтримці генерального спонсора – компанії Shell.

В урочистій церемонії вручення нагород взяли участь заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас,  Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук,  , директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України Юрій Кузовий, керівник Департаменту охорони праці Федерації профспілок України Юрій Андрієвський, начальник Управління організаційних та профілактичних заходів та страхових експертиз Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професіональних захворювань України  Сергій Таровик, заступник директор Департаменту промислової безпеки, охорони праці, цивільного та фізичного захисту, трудової та соціальної політики Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Людмила Скитенко, виконавчий директор Федерації роботодавців гірників України Ірина Перевозник, представники інших центральних органів влади, а також соціальних партнерів – роботодавців та профспілок.

Привітання учасникам фестивалю надіслали Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, Міністр інфраструктури України Максим Бурбак, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, Голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва, виконуючий обов’язки Голови Федерації профспілок України Григорій Осовий, Державна служба надзвичайних ситуацій України.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, зокрема, наголосив: «Фестиваль започаткує нову форму участі підприємств у творчому змаганні з метою підвищення рівня культури безпеки виробництва та якнайширшого інформування громадськості про передовий досвід з охорони праці».

На думку Максима Бурбака, Міністра інфраструктури України «Тільки неухильне дотримання правил безпеки, постійна робота щодо роз’яснення та регулярне проведення навчань з охорони праці допоможуть нам зберегти безцінне здоров’я та життя людини. Впевнений, ініціатива Фестивалю розвиватиметься і буде надійною підтримкою для популяризації культури людської безпеки».

Виступаючи перед учасниками і гостями фестивалю заступник Голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Степан Дунас наголосив: «Участь у фестивалі національних підприємств, а також підтримка центральних органів виконавчої влади засвідчує актуальність та важливість завдань охорони праці, турботу про збереження життя і здоров’я працівників, пошуки нових форм і методів запобігання виробничому травматизму та покращення умов праці».

Фестиваль проводився з 15 лютого по 15 квітня 2014 року. Всього на адресу організаторів фестивалю надійшло 124 фільма від 69 підприємств. До участі у фестивалі членами журі було допущено, 98 фільмів, які відповідали критеріям відбору та розподілені в шести номінаціях:

​ Навчальне відео – 44 фільмів;

​ Соціальне відео – 16 фільмів;

​ Презентаційне відео – 25 фільмів;

​ Анімаційне відео – 6 фільмів;

​ Відео іноземних компаній – 6 фільмів;

​ Пожежна безпека – 7 фільмів.

Загальний хронометраж фільмів склав понад 12 годин.

Відеоматеріали, які були представлені на розгляд журі фестивалю були присвячені профілактиці виробничого травматизму, забезпеченню промислової та пожежної безпеки, гігієні та медицини праці.

 ПЕРЕМОЖЦІ ТА ПРИЗЕРИ

І-го Всеукраїнського фестивалю анімаційних та відеофільмів «Безпечна праця -2014» в усіх номінаціях

01.   Номінація «Навчальне відео»

1 місце – ПАТ «Київенерго»  за серію фільмів «Вступний інструктаж з охорони праці».

2 місце – ДП «Головний навчально-методичний центр Держгірпромнагляду України» за фільм  «Нормативно-правові акти з охорони праці. Гігієна праці».

3 місце — ТОВ «Кривбасзалізрудком за фільм «Первая доврачебная помощь при поражении электрическим током»

  02.   Номінація «Соціальне відео»

1 місце – Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України за серію фільмів «Життя, це не іграшка», зокрема, «Будмайданчик»  та «Шахта».

2 місце – ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» – за серію фільмів «Безпечне користування зрідженим газом»

3 місце –  ТОВ ДТЕК за фільм «Шахтер, помни…»

03.   Номінація «Презентаційне відео»

1 місце – ООО «Еристовский ГОК»  за презентаційний фільм «Общие требования к работникам комбината» при проведении вводного инструктажа по охране труда  на ООО «Еристовский ГОК»

2 місце – «Авдіївский коксохімічний завод» (Метинвест) за фільм «ГСС – газоспасатели страны»

3 місце — Філія «Дністровська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго» за фільм «Охорона праці на  Дністровській ГЕС»

04.   Номінація «Анімаційне відео»

1 місце – ПАТ «Краснодонвугілля» за анімаційний фільм «Взрыв. Шахта «Суходольская  Восточная»

2 місце – ПАТ «По газопостачанню та газифікації «Донецькоблгаз» за анімаційний фільм «Обережно газ! Основи безпеки при користуванні газом у побуті для дітей»

3 місце — ВАТ «Запоріжсталь»  за анімаційний фільм «Кардинальные правила»

 

05.   Номінація «Фільми іноземних компаній»

1 місце – ВАТ «Данон Дніпро» за фільм «10 золотых правил безопасности в офисе»

2 місце – компанія «Шелл» за фільм «День безопасности»

3 місце – ПАО «АрселорМиттал Кривой Рог» за фільм «10 золотых правил безопасности»

 06.   Номінація «Пожежна безпека»

1 місце – Управління ДСНС України у Тернопільській області за фільм «Правила користування вогнегасником»

2 місце – Управління ДСНС України у Чернігівській області за фільм «Ліс-2014»

3 місце – Головне управління ДСНС у Рівненській області за серію фільмів, зокрема, «Пічне опалення» та «Електробезпека»

Дипломами учасників Фестивалю нагороджені, наряду з іншими, Центральний комітет профспілки робітників металургійної та гірничодобувної промисловості України, Федерація профспілок Луганської області,Черкаська обласна профспілка працівників соціальної сфери

 

Департамент охорони праці ФПУ