imСпеціалісти департаменту охорони праці ФПУ разом з іншими членами  СПО ініціювали внесення змін та доповнень до нормативно-правових актів з проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Проаналізувавши інформацію, надану технічними інспекторами праці членських організацій ФПУ, працівники депаратаменту охорони праці  ФПУ ініціювали  внесення змін та доповнень до нормативно-правових актів з проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Відповідний лист направлено від СПО Міністру соціальної політики України Денисовій Л.Л. До листа додаються:

Додаток 1 – Пропозиції СПО щодо внесення змін та доповнень до постанови КМУ від 01.08.1992 №442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці»;

Додаток 2 – проект положення «Про Методику проведення атестації робочих місць за умовами праці»;

Додаток 3 – оновлений варіант «Про затвердження Інструкції по заповненню Карти умов праці за результатами атестації робочих місць за умовами праці».

Оскільки у листі запропоновано створити робочу групу з представників соцальних партнерів для розгляду і обговорення нагших пропозицій, департамент охорони праці ФПУ повторно звертається до всіх членських організацій ФПУ з проханням надати свої пропозиції та зауваження до розроблених проектів нормативних актів з проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Ваші пропозиції просимо надсилати на паперових носіях та за електронною адресоюЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Давайте спільно напрацюємо нормативні акти, які дозволять протистояти безчинству роботодавців у питаннях проведення атестації! 

Оновлення нормативних актів з проведення атестації робочих місць за умовами праці буде запорукою надійного соціального захисту працівників, зайнятих в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, особливо – надання їм пільг і компенсацій, передбачених статтею 7 Закону України «Про охорону праці», статтею 7 Закону України «Про відпустки» та статтею 168 Кодеуксу законів про працю України.

Департамент охорони праці апарату ФПУ