imeДепартамент охорони праці продовжує співпрацю з галузевими навчально-методичними установами у проведенні семінарів-навчань з питань охорони праці та охорони здоров’я для фахівців різних галузей, представників профспілок з охорони праці та працівників, що проходять планові навчання з охорони праці та підвищення кваліфікації.

30 жовтня цього року на запрошення керівництва Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства Державного агентства лісових ресурсів України був проведений черговий семінар-навчання за темами: «Психологія безпеки праці. Гігієна праці та виробнича санітарія. Медичне обслуговування працівників на виробництві. Профілактика професійних отруєнь і захворювань», «Надання долікарняної допомоги потерпілим», «Санітарно-побутове обслуговування працівників» для групи з 22 працівників, фахівців з охорони праці, голів профкомів виборних органів первинних профспілкових організацій державних лісогосподарських підприємств різних регіонів України. Семінар провів завідувач відділу охорони здоров’я – довірений лікар ФПУ Легков В.А.

Під час проведення навчання розглядалися питання законодавства у сфері гігієни праці, застосування Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, Порядку розслідування нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, профілактики виробничого травматизму на виробництві та співпраці з медико-соціальними експертними комісіями, практичні навички надання першої домедичної допомоги постраждалим внаслідок виробничих аварій тощо. Також розглянуто статистику професійних захворювань та виробничого травматизму, вплив загальних захворювань на зростання профзахворювань та травматизм, практичні приклади надання домедичної допомоги постраждалим від виробничих аварій та проведення профілактичних медичних оглядів.

Учасники семінару задавали питання щодо встановлення зв’язку захворювань у працівників з умовами виробництва, методичних матеріалів щодо надання своєчасної допомоги потерпілим від травматизму, проведення огляду інвалідів праці медико-соціальними експертними комісіями.

 

                                                               Департамент охорони праці апарату ФПУ