120 листопада 2014 року, з ініціативи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України для страхових експертів з охорони праці Фонду та представників профспілок у ПАТ НВЦ «Борщагівський ХВЗ» (м. Київ, вул. Миру, 17), відбувся Прес-тур «Система управління охороною праці – як основний фактор в зменшенні травматизму і профзахворювань на виробництві», в якому від ФПУ взяла участь головний спеціаліст-технічний інспектор праці Департаменту охорони праці Тетяна Горюн.

З вступним словом виступила Генеральний директор ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ» Людмила Безпалько, яка зазначила, що їхнє підприємство – європейського рівня, яке успішно поєднує науковий потенціал і високотехнологічне сучасне виробництво в єдиному ефективному комплексі; виробляє продукцію за світовими стандартами якості; є надійним партнером, який чітко виконує свої зобов'язання і діє за принципами взаємовигідного співробітництва.

Служба з охорони праці на підприємстві створена в 1996 році. На підприємстві впроваджена і успішно функціонує система управління охороною праці відповідно до вимог законодавства України з питань охорони праці, міжнародного стандарту OHSAS 18001 «Охорона здоров'я та безпека праці», для того, щоб виявляти, уникати або реагувати на потенційні загрози здоров'ю та безпеці персоналу. Функціонування СУОП забезпечує генеральний директор підприємства. Контроль за виконанням положень СУОП і дотриманням вимог правил і норм по безпеці праці і виробництва в цілому на підприємстві покладаються на відділ охорони праці і екології.

Учасники Прес-туру в захисному одязі відвідали виробничі цехи зазначеного підприємства, де їх було ознайомлено з новітнім обладнанням та найближчими нововведеннями на підприємстві (створення власного медпункту, запуску лінії пакування, тощо).

 

Департамент охорони праці апарату ФПУ

 

2 3