Як розглядати сьогодні найосновнішу трудову проблему – охорону праці – з оптимізмом, чи песимізмом? Здавалось би, оголошений урядом мораторій на перевірки простимулював роботодавців на самоконтроль і самовідповідальність за такою важливою справою, як охорона праці. Тобто очікувалось, що все буде не за страх, а за совість. Але ж – ні. Не дуже великою «лякалкою» для роботодавців є і профспілки, де контрольні функції фактично виконувати нікому, оскільки через брак коштів в жодній галузевій профспілці немає спеціаліста з охорони праці. Саме тому Федерація профспілок, її навчально-методичний центр разом з тер управлінням охорони праці 19 грудня 2014 року провели І-шу Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми створення і гарантованості безпечних умов праці на підприємствах області», де науковці Волинських вузів, працівники профспілкових органів, спеціалісти з охорони праці, роботодавці фахово і зацікавлено обговорили проблеми охорони праці на підприємствах області. Розпочалась конференція з молебну за загиблих на виробництві на майдані та в зоні АТО. Далі учасники конференції подивились фільм «Ти міг би врятувати життя…»

                Молитва, перегляд фільму задали таку емоцію конференції, що всі виступи – чи то спеціалістів з охорони праці підприємств, чи то профспілкових лідерів, чи науковців сприймалися через особистий досвід кожного учасника.

         Особливо переконливим в темі «Проблеми безпечності використання засобів індивідуального захисту в умовах військових дій» був у Олександр Філатов – учасник АТО.

         Дуже інформативними були виступи гостей – Павла Федотова – головного інспектора праці з Білорусі та Артура Дмуха – окружного інспектора праці з Польщі.

         Про інформаційну взаємодію в профілактиці травматизму говорив головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук.

         Особливу атмосферу конференції створювали 30 молодих людей в спецодязі, виготовленому на швейних підприємствах області, які зустрічали учасників, вручали роздатковий матеріал.

         Просто шикарною була художня виставка «Охорона праці очима дітей»», кожен куточок приміщення навчально-методичного центру був завішений дитячими малюнками, всього їх було більше 60. Найталановитіші юні художники були тут же відзначені і нагороджені цінними подарунками.

                                                       

Директор НМЦ профспілок Г.Даниленко

 

 

На фото:

 

Демонстрація моделей спецодягу біля фото-виставки

 

P1200034

 

Інтерв”ю перед початком з академіком Я.Мольчаком, зав.кафедрою охорони праці Луцького технічного університету та В.Конратюком – заст.начальника Теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області

 

P1190996

 

Молебен за загиблих

 

P1200003

 

Ділиться досвідом головний інспектор праці з Білорусі Павло Федотов

 

P1200016

 

Вручення нагород юним художникам

 

P1200024