1363938627 5246

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України на основі проведеного аналізу дотримання законодавства про охорону праці в 2014 році повідомляє про значне погіршення загальної ситуації у сфері безпеки праці на підприємствах України.

Про це йдеться у листі служби до профспілок.

За висновками Держгірпромнагляду, причиною такого стану є мораторій на проведення перевірок суб'єктів господарювання, запроваджений з серпня минулого року на підставі Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

З огляду на викладене та з метою забезпечення виконання службою покладених на неї функцій та повноважень, Держгірпромнагляд звернувся до профспілок з проханням розглянути можливість посилення громадського контролю та внесення суб'єктам права законодавчої ініціативи пропозицій змін до чинного законодавства щодо відновлення перевірок суб'єктів господарювання високого ступеня ризику та об'єктів підвищеної небезпеки щодо дотримання вимог законодавства про охорону праці, а також наближення системи їх проведення до загальновизнаних правових норм Конвенцій МОП.

(Лист Держгірпромнагляду додається)

ІАЦ