Изображение 166

 

Під час селекторної наради, що відбулась 11 листопада в режимі реального часу за участі усіх членських організацій ФПУ, було обговорено хід підготовки до Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року.

 

Учасники селектору проаналізували, яким чином у доопрацьованому проекті Державного бюджету України на 2017 рік, який передано до Верховної Ради, враховані пропозиції профспілок, зокрема щодо підвищення соціальних стандартів та недопущення зниження рівня життя населення.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своїй промові зазначив, що ініціатива Уряду про підвищення удвічі мінімальної зарплати викликала неоднозначне сприйняття як на ринку праці в Україні, так і з боку міжнародних інституцій. Зокрема, МВФ радить Уряду провести таке підвищення у декілька етапів, противниками чого виступають профспілки. Про це представники профспілок заявили на зустрічі з місією МВФ, що відбулася вчора в Києві.

За словами, Голови ФПУ, деякі представники підприємств малого і середнього бізнесу прогнозують звільнення частини персоналу у зв’зяку із підвищення їм зарплат. Він акцентував, що в умовах, коли бізнес не бажає збільшувати зарплату своїм працівникам, профспілки мають вимагати, щоб таке підвищення було закладено у бюджеті держави.

- Тому акцію проводити потрібно, - резюмував Г.Осовий, - щоб підтиснути політичну еліту, ВР до прийняття відповідних рішень. А бізнесу, на думку профспілок, потрібно розробити механізми, щоб таке підвищення відбулось та не призвело до погіршення становища на вітчизняному ринку праці. Профспілковий лідер закликав до необхідності провести на кожному підприємстві колективні переговори з метою виконання вже укладених трудових угод і недопущення вивільнення працівників.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий поінформував про хід виконання постанови Президії ФІІУ від 30.10.2016 р. щодо забезпечення проведення Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада. Він зазначив, що з метою координації була створена робоча група, яка напрацювала порядок проведення акції, а також проект резолюції мітингу з вимогами до Верховної Ради України.

Важливим питанням організації безпеки учасників акції, забезпечення їх усіма необхідними побутовими умовами, медичним обслуговуванням була присвячена промова заступник голови ФПУ Володимира Саєнка.

З детальним економічним аналізом показників доопрацьованого проекту Держбюджету-2017 виступив заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Він зазначив, що у ньому збільшено як видаткову так і дохідну частини. Таким чином, передбачається збільшення не тільки мінімальної заробітної плати, але й підвищення прожиткового мінімуму, що відповідає нормам Генеральної угоди на 2016-2017 рр.

Учасники селекторної наради визначили профспілкові вимоги до Парламенту і Уряду під час Всеукраїнської акції профспілок 17 листопада 2016 року.

 

Изображение 207

 

Изображение 212

 

Изображение 182

 

Изображение 275

 

Изображение 202 

 

Изображение 222

 

Изображение 179

Прес-центр ФПУ