DSC 3232

 

 

15-16 лютого ц.р. на базі Федерації профспілок Рівненської області відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху.

На розгляд Комісії було винесено такі актуальні питання:

1. Про особливості діяльності профспілкових організацій в умовах децентралізації влади та створення об’єднаних територіальних громад.

2. Про удосконалення організаційної побудови та принципи формування виборних органів ФПУ –  Ради та Президії.

3. Про досвід роботи Федерації профспілок Рівненської області щодо участі депутатів усіх рівнів – профспілкових представників у виборних органах місцевого самоврядування.

 

З першого питання виступив Євген Драп’ятий, заступник Голови Федерації профспілок України. Він зазначив, що децентралізація влади, яка нині активно здійснюється у низці областей України та створення об’єднаних територіальних громад, несуть виклики і для діяльності профспілкових організацій, які діють на території такої громади. Головним із них є збереження галузевого принципу побудови профспілкових організацій.

Члени Комісії ознайомилися із діяльністю Бугринівської сільської об’єднаної територіальної громади Гощанського району цієї області, стали співучасниками створення Координаційної ради голів профкомів та обрання її голови. Тут відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок Рівненської області та Бугринівською сільською об’єднаною територіальною громадою.

З другого питання порядку денного виступив голова постійної Комісії Ради ФПУ Василь Дудник, голова Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України.

Він повідомив, що на виконання доручення VII З’їзду ФПУ та Ради ФПУ від 23.06.2016 комісія Ради ФПУ детально вивчила питання щодо удосконалення організаційної побудови та нових принципів формування виборних органів ФПУ – Ради і Президії. Вироблено пропозиції щодо змін до Статуту Федерації профспілок України та підготовлено відповідний проект рішення Ради ФПУ.

З третього питання порядку денного щодо співпраці профорганізацій Рівненської області з депутатами усіх рівнів поділився Микола Шершун, голова Федерації профспілок області. Профоб’єднання нині співпрацює з 9 народними депутатами, а профспілки області мають 31 свого представника в обласній Раді, 509 – в районних радах, 284 –в міських та селищних радах та 2345 своїх представників серед депутатів сільських рад.

Участь у роботі Комісії узяли також керівники профоб’єднань Волинської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей й представник Офісу реформ у Рівненській області.

 

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями

 

 

DSC 3237

 

DSC 3229

 

 

 

IMG 8152