Изображение 083

 

 Постійна комісія Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху провела своє засідання 15 лютого, обговоривши заходи з реалізації розділу «Сильні профспілки - ефективний захист» Стратегії діяльності ФПУ на 2016 - 2021 рр. «Європейський вибір» та проект постанови Ради ФПУ «Про виконання рішень VII З'їзду ФПУ щодо організаційного зміцнення ФПУ та її членських організацій».

 

Головував на засідання Василь Дудникголова постійної Комісії, голова Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України. У роботі взяли участь заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий, Володимир Саєнко.

Під час обговорення зазначалось, що прийнята VII З'їздом ФПУ Стратегія діяльності Федерації профспілок України на 2016-2021 роки «Європейський вибір» визначила основні пріоритети у боротьбі за європейський рівень життя громадян України, зокрема в розділі «Сильні профспілки - ефективний захист».

В умовах сьогодення перед ФПУ, її членськими організаціями постає важливе завдання – пошук нових шляхів посилення ефективності дій профспілок, спрямованих на захист прав членів профспілок, консолідацію профспілкового руху та збереження його єдності.

 

Изображение 085

 

Це вимагає об'єднання організаційного і фінансового потенціалу профспілок усіх рівнів, консолідації і координації їх дій, використання як традиційних методів в роботі, так і запровадження нових, неординарних заходів. На досягнення зазначених цілей спрямована Постанова Ради ФПУ, яку Комісією рекомендовано винести на її березневе засідання.

У проекті документу намічено цілу низку заходів з координації дій профспілкових органів на досягнення таких цілей, як формування усвідомленого профспілкового членства, проведення навчання профспілкових кадрів і підвищення професіоналізації профспілкової діяльності, а також подальша популяризація діяльності профспілок з метою доведення до більш широких верств населення переваг профспілкового членства.

 

Изображение 092

 

Члени Комісії також розглянути та внесли пропозиції до проектів Положень про Профспілкового представника та Координаційну раду голів профкомів організацій профспілок в об'єднаній територіальній громаді.

Прес-центр ФПУ