Відбулася зустріч експертів з профспілкової освіти в Азербайджані

image1

27-30 листопада 2018 року у м. Баку (Азербайджан) Міжнародною організацією праці та Міжнародною конфедерацією профспілок проведено зустріч експертів з профспілкової освіти «Профспілкова освіта у Східній Європі та Середній Азії. Отримані уроки та шляхи розвитку».

Від Федерації профспілок України участь у заході взяли Лариса Ровчак – керівник департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ та Роман Дацько – голова Об’єднання профспілок Львівщини.

Участь у зустрічі взяли представники Пан’європейської регіональної ради МКП, експерти МОП та експерти з профспілкового навчання країн Східної Європи та Азії.

На початку зустрічі учасниками були розглянуті актуальні пріоритети у профспілковому навчанні на глобальному та регіональному рівнях. За участі Виконавчого секретаря ПЕР РМКП Антола Лєпіка проаналізовано міжнародні профспілкові заходи і проекти спрямовані на зміцнення потенціалу профспілок, як були реалізовані у 2008-2018 роках.

Під час пленарної дискусії «Стратегія навчання, як основна умова для Методології активного навчання ефективної профспілкової діяльності», представники національних профцентрів та галузевих профспілок презентували свої досягнення в організації профспілкового навчання.

Під час дискусій учасниками зустрічі обговорено питання: трансформації політичних та стратегічних рішень та їх вплив на програми профспілкового навчання, впровадження інновацій в системі профспілкової освіти, пошуку нових рішень в навчанні профактиву. Також обговорено пріоритети подальшої співпраці з міжнародними профспілковими центрами.

image2

image3

Департамент профспілкового руху
та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ